Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

Kayak severler Eğribel’de buluştu; Eski yol kayak pisti oldu

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Kayak severler Eğribel’de buluştu; Eski yol kayak pisti oldu Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

Giresun’u Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleriyle Sivas iline bağlayan 2 bin 200 metre rakımlı Eğribel Geçidi’ne yapılan tünel sayesinde, kış aylarında kullanılmayan eski yol kayak pistine dönüştü.

Tünelin açılmasıyla birlikte, Eğribel Geçidi’nin kullanılmayan bölgesi, kayak sporuyla ilgilenenlerin ilgisini çekmeye başladı. Eğribel-Şebinkarahisar güzergahında zirveye tırmanan Haluk Erdoğan, Yusuf Hasırcı, Serdar Yıldız, Serkan Öztürk, Orhan Aydemir ve Samet Hasırcı, kayak takımlarını kuşanarak karla kaplı eski yolda kilometrelerce kayak yaparak keyifli anlar yaşadı.

<!–

Gözden kaçırmayın

–> Babasının hayalini gerçekleştirip yolların kadın kaptanı oldu Babasının hayalini gerçekleştirip yolların kadın kaptanı oldu

Kayak sporu için elverişli coğrafi yapısı ve Eğribel’in eski yolunun doğal pist oluşturduğuna dikkat çeken Yusuf Hasırcı, “Şebinkarahisar’da yaşıyorum ve doğa sporlarını seviyorum. Eğribel’de tünel açılınca, kullanılmayan eski yol güzergahında Ordu ve Giresunlu macerasever arkadaşlarımızla birlikte kayak yapmak istedik. Oldukça keyifli anlar yaşadık. Zaman zaman başka illerden kayak yapan arkadaşlarımızı da davet ettik. Onlarla birlikte kayak yaptık. Eğribel’in eski yolu, yaklaşık 7 kilometre uzunluğunda doğal bir kayak pisti oluşturuyor. Belki de Türkiye’nin en uzun kayak pisti diyebiliriz. Ulaşıma kapalı olan yolun doğal pist oluşturması ve güvenli olması, bizi buraya çekti. Gelecek yıllarda buranın gerçek bir kayak pisti olarak değerlendirilmesini umuyoruz. Ayrıca, Eylül ayından Nisan ayı ortalarına kadar kayak yapmaya uygun bir mevsime sahip” dedi.

Kaynak: iha


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Kayak severler Eğribel’de buluştu; Eski yol kayak pisti oldu
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Yerel haber Kayak severler Eğribel’de buluştu; Eski yol kayak pisti oldu

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir