Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

KİLOGRAM FİYATININ 500 TL OLMASINI BEKLİYORLAR

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
KİLOGRAM FİYATININ 500 TL OLMASINI BEKLİYORLAR Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

Düzce ve Karadeniz bölgesinin en büyük gelir kaynağı olan Türkiye’nin stratejik ürünü fındıktaki fiyat hareketliliği, üreticileri beklemeye yöneltti. Birçok üretici, serbest piyasadaki fiyatların istedikleri seviyeye çıkmasını umut ederek, tüccara emanete vermek yerine, fındığını evlerinde ya da depolarda tutmayı sürdürüyor.

<!–

Gözden kaçırmayın

–>

ÇÖZÜM İÇİN YOL HARİTASI ARANIYOR
ÇÖZÜM İÇİN YOL HARİTASI ARANIYOR

İçeriği Görüntüle

www.sozcu.com.tr’de yer alan habere göre, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, üreticilerin yaklaşık yüzde 50’sinin ürününü hâlâ elinde bulundurduğunu söyledi. Soydan, serbest piyasada fındığın şu anda 350 lira bandında işlem gördüğünü belirterek, “Üreticilerimizin beklentisi 400 lira ve üzeri fiyatlar. Bu nedenle ürününü hemen satmak yerine bekletiyorlar” dedi.

2-1047

‘Üretici Panik Yapmadı, Doğru Olanı Yapıyor’

Soydan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2025 yılı için fındık rekoltesini 449 bin ton olarak açıkladığını ancak gerçek rekoltenin 400 bin tonun altında kaldığını vurguladı.

Hasat sonrası Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) 195-200 lira civarında taban fiyat açıkladığına dikkat çeken Soydan, “Serbest piyasada ise alımlar 200 liradan başladı ve kısa sürede 350 liraya kadar yükseldi. Buna rağmen üreticiler panikle davranmadı, fındığını pazara indirmedi. Sadece zorunlu ihtiyaçları için küçük miktarlarda satış yaptılar.” diye konuştu.

Soydan, piyasada fiyatların yavaş ama istikrarlı biçimde yükseldiğini dile getirerek, “Üreticilerimizin amacı ürünlerini en iyi fiyattan satmak. Şu anda serbest piyasada 300-350 lira aralığında seyreden fiyatların yeniden artışa geçmesi bekleniyor” ifadelerini kullandı.

Düzceli fındık üreticileri umutlu

Öte yandan, Düzceli üreticiler, iç ve dış piyasada talebin artmasıyla fiyatların yükselmesini bekliyor. Bölgedeki birçok üreticiye göre, ürünü tüccara emanete vermek yerine sabırla beklemek, şu anda en kazançlı strateji olarak görülüyor.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

KİLOGRAM FİYATININ 500 TL OLMASINI BEKLİYORLAR
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

GÜNCEL KİLOGRAM FİYATININ 500 TL OLMASINI BEKLİYORLAR

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir