1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Kooperatifler Destekleniyor: Ticaret Bakanlığı’ndan 34,8 Milyon Lira Hibe Desteği…

Kooperatifler Destekleniyor: Ticaret Bakanlığı’ndan 34,8 Milyon Lira Hibe Desteği…

featured
0
Paylaş

Ticaret Bakanlığı, Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) çerçevesinde, 2025 yılı için 63 kooperatife toplamda 34,8 milyon lira tutarında hibe desteği sağlanacağı bilgisini duyurdu. Bu destek, kooperatiflerin üretim altyapılarını güçlendirecek ve yerel ekonomilere katkı sunacak.

KOOPERATİFLERE BÜYÜK DESTEK: 63 KOOPERATİF HİBE ALACAK

Bakanlık, 2025 yılı için proje başvurularını değerlendirdi ve 45 ilden 63 kooperatifin 68 projesinin hibe desteği almaya hak kazandığını açıkladı. Destek sağlanacak iller arasında Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bartın, Batman, Bitlis, Bolu, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Giresun, Hakkari, Hatay, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak ve Yozgat yer almakta. Bu projeler, üretimden pazarlamaya, markalaşmadan ihracata kadar geniş bir yelpazede kooperatiflerin rekabet gücünü artıracak.

KOOP-DES’İN ÖNCEKİ YILLARDAKİ BAŞARILARI

Ticaret Bakanlığı, 2020-2024 yılları arasında 772 kooperatifin 826 projesine 110,5 milyon lira tutarında hibe desteği sağladığını belirtti. Bu destekler sayesinde, kooperatifler üretim altyapılarını güçlendirip, istihdam olanaklarını artırarak, yerel ekonomilerde katma değer oluşturdu.

DESTEK LİMİTLERİ YÜKSELİYOR

2025 yılı için hibe desteği limitlerinde önemli artışlar yapıldı. Makine-ekipman alımı desteği 400 bin liradan 1 milyon liraya yükseltilirken, sergi ve fuar katılımı desteği 150 bin liraya çıkarıldı. Bu artışlar, kooperatiflerin üretim altyapılarını modernize etmelerine ve daha fazla istihdam sağlamalarına olanak tanıyacak.

KOOPERATİFLER, YEREL EKONOMİLERİ CANLANDIRMAKTA

Ticaret Bakanlığı, kooperatifçiliği sadece bir ekonomik model olarak değil, yerli üretimin, dayanışmanın ve milli kalkınmanın temeli olarak görüyor. Bu doğrultuda, Bakanlık, yerel ekonomilere katkı sağlayacak projelere daha fazla destek sunmayı hedefliyor.

KAYNAK: HABERLER.COM


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.