1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Kurban Bayramı’nda 2 bin 238 trafik kazası 26 ölü 3 bin 590 yaralı var

Kurban Bayramı’nda 2 bin 238 trafik kazası 26 ölü 3 bin 590 yaralı var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı'nın ilk üç gününde Türkiye genelinde 2,238 trafik kazası meydana geldiğini ve 26 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

featured
5
Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Kurban Bayramı’nın ilk üç gününde (Perşembe, Cuma ve Cumartesi) 2 bin 238 trafik kazası meydana geldi, maalesef 26 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetti, 3 bin 590 vatandaşımız ise yaralandı.” ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili boyunca meydana gelen trafik kazalarına ilişkin son durumu paylaştı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kurban Bayramı’nın 2. günü (Cumartesi) 683 trafik kazası meydana geldi, bu kazalarda maalesef 9 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetti, bin 143 vatandaşımız ise yaralandı. Kurban Bayramı’nın ilk üç gününde (Perşembe, Cuma ve Cumartesi) 2 bin 238 trafik kazası meydana geldi, maalesef 26 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetti, 3 bin 590 vatandaşımız ise yaralandı. 26 can geride gözü yaşlı anne, baba, evlat, kardeş, akraba bıraktı. Lütfen, trafik kurallarına uyalım. Bayram sevinçlerimize acı karışmasın. Yollar bizleri kavuşturmak için var, ayırmak için değil.

Kurban Bayramı’nda Emniyet ve Jandarma Trafik Ekiplerimiz vatandaşlarımızın güvenliği için gerekli önlemleri alıyor, denetimleri büyük bir hassasiyetle sürdürüyor. Bayramın ilk 3 gününde trafik ekiplerimizce; 1 milyon 351 bin 653 araç denetlendi. Denetlemelerimiz işlem yapmak için değil, kazaları önlemek ve can kaybımızı sıfıra indirmek içindir. Trafik kurallarına uyalım, bayram sevincimize hüzün karışmasın. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

5 Yorum

  1. Bu konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkürler. Trafik kurallarına uymanın önemi her zaman vurgulanmalı.

  2. Maalesef trafik kazaları her bayramda artıyor. Neden daha fazla tedbir alınmıyor, bunu sorgulamak lazım.

  3. 17 Mayıs 2025, 12:13

    Bakan Yerlikaya’nın açıklamaları dikkat çekici. Trafik denetimleri ne kadar etkili oldu acaba?

  4. Gerçekten çok can kaybı var, umarım insanlar bu uyarılardan ders alır ve bir daha böyle kazalar yaşanmaz.

  5. 10 Mayıs 2025, 12:13

    Bu tür kazaların çok üzücü olduğunu düşünüyorum, özellikle bayram döneminde daha dikkatli olmalıyız.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.