Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Mamdani’den Trump’a Maduro tepkisi. “Savaş eylemi”

Mamdani’den Trump’a Maduro tepkisi. “Savaş eylemi”

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

New York Belediye Başkanı Mamdani, Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun alıkonulduğu saldırı için, “Egemen bir millete tek taraflı saldırmak, bir savaş eylemi ve federal ve uluslararası hukukun ihlalidir” yorumunu yaptı

Abone ol New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani, Venezuela’daki gelişmelere ilişkin X hesabından bir açıklamada bulundu. Olaylar hakkında bilgilendirildiğini belirten Mamdani, “Egemen bir millete tek taraflı saldırmak, bir savaş eylemi ve federal ve uluslararası hukukun ihlalidir” ifadesini kullandı.

 Mamdani, “Rejim değişikliğine yönelik bu bariz girişim, sadece yurt dışındaki insanları değil, New York’u evi kabul etmiş insanları da doğrudan etkilemektedir” ifadesine yer verdi. Kendisinin önceliğinin New Yorkluların güvenliği olduğunu belirten Mamdani, gelişmeleri yakından izleyeceğini kaydetti.

 “KANIT SUNULMADI”

 Eski ABD Temsilciler Meclisi Başkanı ve Demokrat Kongre Üyesi Nancy Pelosi de, Donald Trump yönetiminin Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu Kongre’yi bilgilendirmeden yakalamasına tepki gösterdi. X hesabından yaptığı açıklamada, Venezuela’nın “gayrimeşru” bir rejim tarafından yönetildiğini vurgulayan Pelosi, “Ancak Trump yönetimi ABD askeri gücünün kullanılmasını meşru kılacak kadar acil bir ulusal güvenlik tehdidi olduğuna dair bir kanıt sunmadı” ifadesini kullandı.

 “TAMAMEN RİYAKARLIK”

 Trump’ın daha önce Kongre’yi “yok etme” niyetini açıkça dile getirdiğini belirten Pelosi, bugün de Başkanın Kongre’yi yok saydığını kaydetti. Pelosi, paylaşımında, “Eğer ki Trump’ın eylemleri uyuşturucu kaçakçılığı suçlarına dayanıyorsa bu tamamen riyakarlıktır çünkü son günlerde ABD’de 400 ton kokain getirmekten sorumlu (eski) Honduras Devlet Başkanı Juan Orlando Hernandez’i affetti” görüşünü paylaştı.

 Trump yönetiminin Maduro’nun uyuşturucu kaçakçılığından yargılanacağını söylediğine işaret eden Pelosi, Hernandez’in de aynı suçtan suçlu bulunduğunu ancak Trump’ın onu affettiğini vurguladı. Pelosi, “Kongre, Venezuela’daki saldırılar, rejim değişikliği, bu operasyonun amaçları ve kapsamı ve yönetimin daha fazla gerginliği nasıl engellemeyi planladığı konusunda acilen bilgilendirilmelidir” çağrısında bulundu.

Mamdani’den Trump’a Maduro tepkisi. “Savaş eylemi”
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir