Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

Manisa’daki Adala Kanyonu’na yoğun ilgi

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Manisa’daki Adala Kanyonu’na yoğun ilgi Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--
‘da Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı’nın jeositlerinden Adala Kanyonu, Demirköprü Barajı’ndan Gediz Nehri’ne su verilmesiyle eski güzel görüntüsüne kavuştu.

Demirköprü Barajı ile Salihli ilçesinin Adala Mahallesi arasında 5 kilometre boyunca uzanan ve “Hermos” olarak bilinen Adala Kanyonu’ndan geçen Gediz Nehri’nin bazı bölümleri, yaşanan kuraklık nedeniyle zaman zaman tamamen kuruyor.

Yaklaşık 12 bin yıl önce Kaplan Divlit Volkan Konisi’nden çıkan lavların doldurduğu, Gediz Nehri’nin aşındırmasıyla oluşan kanyon, sular çekilince insanları bölgeye çeken güzel görüntüsünü yitiriyor.

Kanyon, bu ayın başında Demirköprü Barajı’ndan Gediz Nehri’ne su verilmesiyle ziyaretçilerini yeniden ağırlamaya başladı.

Antik dönemden bugüne uzanan tarihi dokusu, yemyeşil doğası ve eşsiz manzarasıyla Adala Kanyonu, suların yükselmesiyle doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için cazip noktalardan biri haline geldi.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Manisa’daki Adala Kanyonu’na yoğun ilgi
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

MAGAZİN Manisa’daki Adala Kanyonu’na yoğun ilgi

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir