
Demirköprü Barajı ile Salihli ilçesinin Adala Mahallesi arasında 5 kilometre boyunca uzanan ve “Hermos” olarak bilinen Adala Kanyonu’ndan geçen Gediz Nehri’nin bazı bölümleri, yaşanan kuraklık nedeniyle zaman zaman tamamen kuruyor.
Yaklaşık 12 bin yıl önce Kaplan Divlit Volkan Konisi’nden çıkan lavların doldurduğu, Gediz Nehri’nin aşındırmasıyla oluşan kanyon, sular çekilince insanları bölgeye çeken güzel görüntüsünü yitiriyor.
Kanyon, bu ayın başında Demirköprü Barajı’ndan Gediz Nehri’ne su verilmesiyle ziyaretçilerini yeniden ağırlamaya başladı.
Antik dönemden bugüne uzanan tarihi dokusu, yemyeşil doğası ve eşsiz manzarasıyla Adala Kanyonu, suların yükselmesiyle doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için cazip noktalardan biri haline geldi.
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
