
Mardin‘in Midyat ilçesinde son günlerde tartışma konusu olan Ezidi bir kızın kaçırıldığı iddiası gündemdeki yerini koruyor. Müslüman bir gencin Ezidi bir kadını kaçırdığı iddiası sonrası başlayan tartışmaya kanaat önderleri de dahil oldu. Bir iddiaya göre; 20’li yaşlardaki Ezidi bir kız Müslüman erkek tarafından kaçırıldı. Ancak bir başka iddiaya göre ise, birbirini seven Ezidi kız ve Müslüman genç evlenmek için kaçtı. Aileler ise bu durumu kabul etmedi. Bunun üzerine tartışmalar başladı. Ancak konuya ilişkin şu ana kadar bir tek Ezidi kız ile Müslüman genç açıklama yapmadı.
Midyat’ta bulunan kanaat önderleri konuya ilişkin açıklama yaptı. Kanaat önderleri Yavuz Serhanoğlu, Ata Çelebi, M. Nuri Serhanoğlu, Seyfettin Ağırman, Mehmet Mekan Taş, İzzettin Aslan, Ahmet Batti, Necat Doğan, Ahmet Acar, Hüseyin Gözenoğlu ile Ezidi kızın ailesi ve yakınları ortak bir açıklama yayınladı.
Açıklamada Kanaat önderleri, toplumun bu tür olaylar karşısında duruşunun net olduğunu vurgulayarak, hiçbir yanlışın ve hatanın kabul edilemeyeceğini ifade etti. Açıklamada, Midyat’ta yaşayan Ezidi ve Süryani vatandaşların kültürlerine yönelik hassasiyetin her zaman korunduğu belirtildi. Yıllardır farklı inançlara sahip topluluklarla birlik ve beraberlik içinde yaşandığına dikkat çekilerek, toplumsal barışın önemine vurgu yapıldı.
Kanaat önderleri, bölgenin köklü gelenek ve göreneklerine bağlı olduklarını hatırlatarak, toplum tarafından kabul edilmeyen davranışların kesinlikle karşısında durduklarını söyledi.
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.



