1. Haberler
  2. Yerel haber
  3. Mardin’de radyolar 2 gündür yayın veremiyor

Mardin’de radyolar 2 gündür yayın veremiyor

featured
0
Paylaş

Mardin‘de Tarihi şehrin üzerinde bulunan baz istasyonları ile radyo frekans sistemlerine iki günden bu yana yaşanan arıza nedeniyle elektrik verilemiyor. Meydana gelen arızanın ardından özel mülkiyet sorunu nedeniyle de DEDAŞ ekipleri yeni hat çekemez duruma gelirken, yapılan görüşmelerden de sonuç alınamadı. Radyo, televizyon ve telefon GSM şirketleri de yaşanan kesinti nedeniyle yeterli hizmet sunamıyor. 

Konuya dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak 2 günden bu yana frekansların çalışmaması, şebekenin de yetersiz olması nedeniyle radyo dinleyicileri sorunun ne olduğunu anlamak için radyo merkezlerini, telefon kullanıcıları da bayileri soru yağmuruna tuttu.

Konuya ilişkin edinilen bilgiye göre; meydana gelen fırtınada Mardin’de bulunan DEDAŞ’a ait ana hattın kablosu yandı. Bunun üzerinde yeni hattın çekilmesi için çalışmalar başlatıldı. Ancak özel mülkiyet sorunu nedeniyle yeni hat çekilemedi. Geçici olarak düşük kuvvetli bir hattın çekilmesinin ardından telefon şebekeleri kısmi olarak çalışırken, geçici hatların yanı sıra jeneratör yardımı ile de çalışmalar yapılıyor. Mardin’deki frekans sistemi yarım güçle çalışırken, telefon şebekeleri de yarım performansla hizmet vermeye çalışıyor. Yaşanan aksaklıklar nedeniyle radyo frekansları ise 2 günden bu yana hizmet veremiyor.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.