
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 12 Aralık 2017 tarihinde aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıkan akraba iki aile arasındaki kavgada Necmettin Kılıç hayatını kaybetti. Olayda 5 kişi ise ağır yaralandı. Olayın ardından 15 kişi hakkında “kasten öldürme”, “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “birden fazla kişiyi yaralama” iddialarını da içeren suçlamalarla yargılama başladı.
Mardin 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde daha önce davanın karar duruşması görülmüştü. Karar duruşmasında savcılık, 6 kişinin “kasten öldürme”, “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “yasaklı silahları bulundurma” suçlamaları ile cezalandırılmalarını istemişti.
Mahkeme sanıklar İ.K. ve V.K. hakkında gerçekleştirdikleri öldürme eyleminden kaynaklı “Tasarlayarak Kasten Öldürme ” suçundan müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme İ.K. ile V.K. hakkında 5 kişinin yaralanması nedeniyle de “Öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla 5’er kez ayrı ayrı müebbet hapis verilmesine, eylemin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle de cezanın 5’er kez ayrı ayrı 13 yıl hapis cezası olarak belirlenmesine, yani 65’er yıl hapis cezası verilmesine karar vermişti.
MAHKEME KARAR İÇİN ERTELEDİ
Avukatlar ardından karara itiraz ederek dosyayı üst mahkemeye taşıdı. Üst mahkeme kararı bozarak, tekrar Mardin 5’inci Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Davanın yeniden başlayan duruşması önceki gün görüldü. Savcı sanıklar hakkında mütalaa vererek yeniden ceza verilmesini istedi. Mahkeme bir sonraki celsede karar vermek üzere duruşmayı ileri tarihe erteledi.
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.



