Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Meta Ev İşlerini Yapacak AI Robotlar Üzerinde Çalışıyor

Meta Ev İşlerini Yapacak AI Robotlar Üzerinde Çalışıyor

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya devi Meta, yapay zeka alanındaki çalışmalarını bir adım öteye taşıyor. Bloomberg’in haberine göre, şirket ev işlerini yapabilecek AI destekli humanoid robotlar üzerinde çalışmaya başladı. Bu robotlar, başlangıçta ev içi görevler için tasarlanacak ve Meta’nın geliştirdiği robotik dokunma sensörleri ve yapay zeka teknolojileriyle donatılacak.

Bu proje, şirketin Reality Labs birimi tarafından yürütülüyor ve artırılmış gerçeklik (AR), karma gerçeklik (MR) ve yapay zeka alanındaki mevcut çalışmalarını entegre etmeyi amaçlıyor. Şirket, robotları yalnızca bir tüketici ürünü olarak değil, aynı zamanda endüstriyel tedarik zinciri için de önemli bir teknoloji kaynağı haline getirmeyi planlıyor.

Meta Ev İşlerini Yapacak AI Robotlar Üzerinde Çalışıyor

Meta’nın Robotik Teknolojideki Hedefi Büyüyor

Meta, bu robotların yalnızca ev işlerini yapmasını sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda bu teknolojinin temel bileşenlerini diğer şirketlere de sunmayı hedefliyor. Şirket, dokunma hissini taklit eden ReSkin teknolojisi ve çevresel algılama için bilgisayarlı görü yazılımları gibi yeniliklere odaklanıyor.

Ayrıca, Meta’nın robotik projesine liderlik etmesi için General Motors’un otonom sürüş teknolojileri yöneticisini işe aldığı belirtiliyor. Bu süreçte, Unitree Robotics ve Figure AI gibi şirketlerle iş birliği yapılması planlanıyor.

Şirket, robot geliştirme sürecinde gizlilik endişeleriyle ilgili farkındalığını da vurguluyor. İlk aşamada kendi markası altında bir robot üretme planı bulunmamakla birlikte, ilerleyen dönemlerde bu olasılığın değerlendirilebileceği ifade ediliyor. Projenin, Meta’nın holografik akıllı gözlükleri ve sensör takip sistemleri gibi mevcut teknolojik yatırımlarıyla desteklendiği belirtiliyor.

Meta Ev İşlerini Yapacak AI Robotlar Üzerinde Çalışıyor
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir