
Ordu İl Müftüsü Ali Çakmak, Cuma vaaz-irşat faaliyetleri kapsamında bu hafta Altınordu Köprübaşı Camii’nde cemaatle bir araya geldi. Cuma namazı öncesinde yaptığı vaazında “Hakk’ın Nazargâhı: Kalp ve İbadet” konusunu ele aldı.
İl Müftüsü Çakmak, vaazında kalbin insanın manevi hayatındaki önemine dikkat çekerek, “Yüce Rabbimiz bir hadîs-i kudsîde, ‘Ne gökyüzüne ne de yeryüzüne sığarım; ancak mümin kulumun kalbine sığarım.’ buyurmuştur. Kalp, Allah’ın nazar ettiği yerdir. Bu sebeple kalbi temiz tutmak, her müminin en önemli vazifesidir.” dedi.
Müftü Çakmak, ibadetlerin sadece şekil yönüyle değil, kalp boyutuyla da anlam kazandığını belirterek, “Kalbinde ihlas, samimiyet ve teslimiyet olan kişinin ibadetleri bereket bulur. İbadet, kulun Rabbine yönelişidir; bu yönelişin merkezinde ise kalp vardır.” ifadelerini kullandı.
Vaazının sonunda İl Müftüsü Çakmak, müminlerin kalplerini kin, kibir ve gösterişten arındırmaları gerektiğini vurgulayarak, “Kalbini Allah’a açan, O’nun rızasını gözeten kimse hem ibadetinde hem hayatında huzuru bulur.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Kaynak: Haber merkezi
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.



