Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

NASA Ay’a nükleer reaktör göndermeyi planlıyor, 2030 hedefleniyor

NASA, bu hafta Ay'a nükleer reaktör göndermeyi planlıyor; projenin amacı, uzaydaki rekabeti kazanmak.

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
NASA Ay’a nükleer reaktör göndermeyi planlıyor, 2030 hedefleniyor Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Ay’ın yüzeyine nükleer reaktör göndermeyi planladığı iddia edildi.

ABD merkezli Politico dergisinin elde ettiği belgelere göre, NASA büyük bir projeyi kamuoyuna açıklamaya hazırlanıyor.

Ulaştırma Bakanı ve NASA’nın Geçici Direktörü Sean Duffy’nin, bu hafta Ay’a gönderilmesi tasarlanan bir nükleer reaktör projesini kamuoyuna sunması bekleniyor.

Plana göre, nükleer reaktörün 100 kilovat kapasiteye sahip olması ve 2030 yılına kadar uzaya fırlatılması hedefleniyor.

İsmi belirtilmeyen bir üst düzey NASA yetkilisi, dergiye verdiği demeçte, ABD’nin bu atılımla, ikinci uzay yarışında öne geçmeyi amaçladığını belirtti.

Projeye dair belgelerde, Ay’da nükleer reaktör sahibi olacak ilk ülkenin, bu bölgeyi “yasaklı bölge” olarak ilan ederek ABD’yi önemli ölçüde kısıtlayabileceği vurgulanıyor.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

NASA Ay’a nükleer reaktör göndermeyi planlıyor, 2030 hedefleniyor
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

DÜNYA NASA Ay’a nükleer reaktör göndermeyi planlıyor, 2030 hedefleniyor

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir