
İsrail’in Tahran’a yönelik saldırılarına karşı İran’ın başlattığı misilleme sonrası, İsrail ordusu ülkenin tamamının ateş altında olduğunu duyurdu. İran’daki Fordo, İsfahan ve Natanz nükleer tesislerinde hasar meydana gelirken, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, Natanz’da radyasyon ve kimyasal sızıntı olduğunu açıkladı.
İsrail’in, Tahran’a dün geceden beri düzenlediği saldırılar sonrası İran’ın, İsrail’e intikam saldırısı başladı. İsrail ordusu, ülkenin tamamının ateş altında olduğunu doğruladı. İsrail’de halk sığınaklara kaçarken en korkulan senaryolardan biri de oldu.
NÜKLEER TESİSTEN SIZINTI VAR!
İran, Fordo ve İsfahan nükleer tesislerinde kısıtlı hasar oluştuğunu duyurdu.
Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, Natanz Nükleer Tesisi’nde radyasyon ve kimyasal sızıntı olduğunu açıkladı.
Sızıntının gerekli önlemlerle kontrol altına alınabilecek düzeyde olduğu belirtildi.
Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Rafael Mariano Grossi, “Yer altındaki zenginleştirme salonlarına saldırı işareti yok ancak güç besleme ünitesine yapılan saldırı santrifüjlere zarar vermiş olabilir” dedi.
Grossi, BM Güvenlik Konseyi’ne göre İran’ın yüzde 60 oranında zenginleştirilmiş uranyum ürettiği tesisin yok edildiğini de aktardı.
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Bu durum gerçekten endişe verici. Nükleer tesislerdeki sızıntıların kontrol altına alınması umut verici olsa da, bölgedeki gerilimi nasıl azaltabiliriz merak ediyorum.
Çağdaş dünyada bu tür çatışmaların yaşanması çok üzücü. Umarım yönetimler bu durumu en kısa zamanda çözebilirler.
İsrail’in saldırıları karşısında İran’ın misilleme yapması bekleniyordu. Ancak sonuçları oldukça yıkıcı olabilir, umarım bu çatışmalar daha fazla tırmanmaz.
Anladığım kadarıyla İran’ın nükleer tesislerindeki hasar ciddi. Bu durum, uluslararası ilişkiler açısından ne gibi sonuçlar doğurabilir?
Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun açıklamaları dikkate alınmalı. Özellikle sızıntı meselesinin halk sağlığı açısından etkileri olabilir.