Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. NATO’dan dronlara karşı ortak mücadele

NATO’dan dronlara karşı ortak mücadele

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2025 07:00

SON dönemde Avrupa hava sahasına yönelik ihlallerde dronların sıkça kullanılması bu araçlara karşı önlem alınmasına ilişkin tartışmaları alevlendirdi.

Haberin Devamı

Konu, “dron duvarı” oluşturma planları yapan AB’nin yanı sıra NATO’nun da gündeminde. Türkiye’yi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in temsil ettiği NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nda dronlara karşı mücadelenin hızlandırılması amacıyla bir inisiyatif açıklandı.

DÜŞÜK MALİYETLİ SAVUNMA

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Rusya’nın İttifak’ın doğu kanadındaki bazı ülkelerin hava sahasını ihlal etmesinin ardından eylülde başlatılan Doğu Gözcüsü Misyonu kapsamında adım atılacağını belirtti. Bu çerçevede İnsansız Hava Sistemlerine Karşı Katmanlı Girişim (LCI-X) devreye sokulacak. NATO’nun hedefi mevcut üst düzey sistemleri değiştirmek değil mümkün olan en az maliyetle düşük katman boşluğunu uygun şekilde doldurmak. NATO, Polonya hava sahasına giren Rus dronunu Hollanda’ya ait bir F-35 savaş uçağından fırlatılan füzeyle düşürmüştü. LCI-X’le, tehdide daha düşük katmandaki unsurlarla cevap verilmesi öngörülüyor.

Haberin Devamı

LCI-X, radarlar, elektro-optik sistemler ve radyo frekans sensörleriyle algılama, elektronik karıştırma ve önleyici dronlarla etkisizleştirme yapacak. LCI-X, NATO’nun komuta kontrol sistemlerine entegre edilecek. Sistemin yıl sonundan önce test edilmesi planlanıyor.

NATO’dan dronlara karşı ortak mücadele
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir