Nintendo Switch 2 çıkmasıyla artık biraz geride kalmaya başlayan ancak yıllardır dünyanın en çok satan konsolları arasında üst sıralarda yer alan orijinal Nintendo Switch, ilginç bir durumla gündeme geldi. Öyle ki bir yazılımcı, orijinal Nintendo Swtich konsolunda iOS çalıştırmayı başardı.
“Patrosi73” kullanıcı ismine sahip bu kişi, X üzerinden yaptığı paylaşımda Switch’te iPhone’ların işletim sistemi iOS’i çalıştırmayı başardığını ifade etti. Kullanıcı, daha sonrasında ise “Dünyanın en yavaş iPhone’uyla tanışın” ifadelerini kullanarak cihazın çok yavaş olduğu vurgusunu yaptı.
QEMU emületörüyle yapıldı
iOS’in cihazda öyle nasıl çalıştırıldığının çok fazla detaylı açıklaması bulunmuyor. Kullanıcı sadece QEMU ismi verilen açık kaynaklı bir emülatörü kullanarak 2 günlük bir uğraşın ardından bunu başardığını ifade etmiş. Yazılımın hangi sürümünün çalıştırıldığı konusunda bir bilgi yok ancak yorumlara göre basitleştirilmiş bir sürüm değil, direkt olarak tam bir iOS yüklenmiş. Bu da etkileyiciliğini artırıyor.
Tabii ki işletim sistemi cihazda öyle mükemmel çalışmıyor. Kullanıcının “dünyanın en yavaş iPhone’u” demesi de bu yüzden. Öyle ki Patrosi73’ün aktardığına göre Switch’te iOS’in başlatılması 20 dakika civarında sürüyormuş. Buna ek olarak sık sık sorunlar yaşadığını, uygulamaların zaman aşımına uğrayıp çöktüğünü de eklemiş.
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Bence bu gelişme, Nintendo’nun güvenliğinden dolayı endişe verici bir durum.
Patrosi73 harika bir iş çıkarmış, iOS’in Switch’te çalıştığını görmek çok heyecan verici!
Bu gerçekten ilginç bir başarı! Ancak iOS’ın geçmesi bu kadar zorlanıyorsa, neden tercih ediliyor?
Bu tür hackler, yeni oyunlar ve uygulamalar için bir kapı açabilir. Ama sonuçta bu sorunlar da var.
Evet, sonuçta iOS çalışıyor ama bu kadar yavaş olması kullanıcı deneyimini nasıl etkiler?