
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2025 07:00
Nobel Tıp Ödülleri sahiplerini buldu. ABD’li Mary Brunkow ve Fred Ramsdell ile Japon Shimon Sakaguchi, otoimmün hastalıkların ve kanserin daha etkili tedavi yöntemlerinin bulunması açısından ümit vadeden keşifleri dolayısıyla Nobel’e layık görüldü.
Dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alan Nobel Ödülleri açıklanmaya başladı. İsveç’te bulunan Karolinska Enstitüsünde düzenlenen basın toplantısında Nobel Tıp Ödülü’nün sahipleri belli oldu. Ödül, bağışıklık sistemine dair çalışmaları nedeniyle Mary Brunkow, Fred Ramsdell ve Shimon Sakaguchi’ye verildi. Üç biliminsanı, “periferik bağışıklık toleransı”na dair çalışmalarıyla tıp alanında
Nobel’e layık görüldü. Nobel jürisi tarafından yapılan açıklamada çalışmanın “yeni bir araştırma alanının temelini attığı ve kanser ile otoimmün hastalıklar gibi alanlarda yeni tedavilerin geliştirilmesine imkân sağladığı” kaydedildi. Tıp ödülünün geçen yılki sahipleri “mikroRNA’nın keşfi” nedeniyle ABD’li biliminsanları Victor Ambros ve Gary Ruvkun olmuştu.
BARIŞ ÖDÜLÜ BEKLENİYOR
Ödül takvimi boyunca bugün fizik, yarın kimya ve perşembe günü edebiyat alanında kazananlar ilan edilecek. 10 Ekim’de sahibini bulacak Barış Ödülü bu yıl özellikle dikkatle izleniyor. ABD Başkanı Donald Trump, Nobel Barış Ödülü tutkusuyla son aylarda dikkat çekiyor. Toplamda 11 milyon İsveç kronu (yaklaşık 50 milyon TL) para ödülü sunan Nobel Ödülleri, 10 Aralık’ta Oslo’da gerçekleşecek törenlerle sahiplerine takdim edilecek.
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.




