
Ordu Genç İş İnsanları Derneği (OGİD) Başkanı Mete Şaşmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2026 yılı yatırım programını netleştireceği kritik süreçte önemli açıklamalarda bulundu. Şaşmaz, Ordu’nun ulaşım altyapısındaki kronik sorunların çözümü için bu ayın bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Yatırım bir tercih değil, zorunluluktur” dedi.
Doğu Karadeniz’in stratejik noktalarından biri olan Ordu’nun, ulaşım yatırımlarında uzun süredir bekletildiğini ifade eden Şaşmaz, özellikle Ordu Çevreyolu 2. Etap ve Fatsa Çevreyolu projelerinin bölgenin trafik güvenliği ve ticari hayatı için hayati önem taşıdığını söyledi. Şaşmaz, “Mevcut trafik yükü artık sürdürülemez bir hal almıştır. Bu durum sadece zaman kaybı değil, bölge ekonomisine ve yatırım iklimine de zarar vermektedir” ifadelerini kullandı.
Ordu’nun kişi başına düşen milli gelirde Türkiye ortalamasının altında kaldığını hatırlatan OGİD Başkanı, kalkınma ve istihdam için ulaşım altyapısının şart olduğunu vurguladı. Şaşmaz, bu nedenle projelerin 2026 programına alınarak ödenek tahsis edilmesinin bir tercih değil, zorunluluk olduğunu belirtti.
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
