Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

OpenAI, kendi yapay zeka çipini tamamlamak üzere

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
OpenAI, kendi yapay zeka çipini tamamlamak üzere Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--
OpenAI, kendi yapay zeka çipini tamamlamak üzere a’).click(); event.preventDefault();”>Tam Boyutta Gör
OpenAI, kendi yapay zeka çipini geliştiriyor. Şirketin, çipin tasarımını tamamlamak üzere olduğu ve önümüzdeki birkaç ay içinde test üretimi için TSMC‘ye göndermeyi planladığı belirtiliyor. Seri üretime ise 2026 yılında geçilmesi hedefleniyor.

TSMC’nin 3nm teknolojisiyle üretilecek

OpenAI böylece, yapay zeka modellerini eğitmek ve çalıştırmak için Nvidia çiplerine bağlı kalmak zorunda olmayacak. Reuters’in aktardığına göre yeni çip, yüksek bant genişliğine sahip belleğe (HBM) ve kapsamlı ağ yeteneklerine sahip olacak ve TSMC’nin 3nm teknolojisiyle üretilecek.

OpenAI’ın başlangıçta çipini sınırlı sayıda üreteceği ve çoğunlukla yapay zeka modellerini çalıştırmak için kullanacağı belirtiliyor. Şirketin, gelecek için daha gelişmiş çipler planladığı da aktarılıyor.

İlk olarak geçtiğimiz yıl, OpenAI’ın Broadcom ile iş birliğine giderek özel bir çip geliştirdiği haberleri ortaya çıkmıştı. OpenAI’nin bu amaçla eski Google TPU mühendisi Richard Ho’yu tasarım ekibinin başına getirdiği ve son aylarda ekibin 20 kişiden 40 kişiye çıktığı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

OpenAI, kendi yapay zeka çipini tamamlamak üzere
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

GÜNCEL OpenAI, kendi yapay zeka çipini tamamlamak üzere

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir