
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile aynı noktada olduklarını belirterek, Ordu-Giresun Havalimanı’nın 2026 yaz uçuş planlarında geri planda bırakılmasını eleştirdi. Karlıbel, özellikle yurt içinde Antalya ve İzmir gibi önemli destinasyonlara sefer planlanmamasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Yurt Dışı Planlaması Eleştirisi
Karlıbel, yaz döneminde Almanya’da Frankfurt, Köln ve Hannover gibi birçok havalimanına yoğun uçuş planlamaları yapılmasına rağmen Ordu-Giresun Havalimanı’nın bu ağın dışında tutulmasına tepki gösterdi. Bu durumun, bölgenin yolcu potansiyeliyle açıkça çeliştiğini vurguladı.
Yolcu Gerçeğine Dikkat Çekti
Samsun ve Trabzon havalimanlarından gerçekleştirilen yurt dışı uçuşların yolcularının yarıdan fazlasının Ordu-Giresun bölgesinde ikamet ettiğinin bilindiğini belirten Karlıbel, buna rağmen Ordu-Giresun Havalimanı’nın görmezden gelinmesinin rasyonel bir planlama anlayışıyla bağdaşmadığını söyledi.
“Bölge Ekonomisi Zarar Görüyor”
2026 yaz döneminde Ordu-Giresun Havalimanı’ndan İzmir, Kıbrıs ve Almanya gibi hatlara yer verilmemesini de değerlendiren Karlıbel, havalimanının Almanya başta olmak üzere Avrupa’ya doğrudan uçuş potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi. Yolcuların komşu illerdeki havalimanlarına yönlendirilmesinin hem bölge ekonomisine hem de yolcu memnuniyetine ciddi zarar verdiğini kaydetti.

Yorumlar kapalı.