
İş birliği protokolünün hayat geçirilmesine öncülük eden Zzef Grup İnşaat Danışmanlık Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Gürkan, Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen iş birliği protokolü imza töreninde bir konuşma yaparak, iş birliğinin önemi hakkında Vali Muammer Erol’a bilgi verdi.
Zzef Grup İnşaat Danışmanlık Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Gürkan, fındığın Ordu için bir kıymet olduğunu ifade ederek, “Ordu fındığı ile bilinen bir yer. Burada hem Migros’un varlığı, ürünün raflarda varlığı kıymetli ama Sagra’nın varlığı burada çok önemli. Çünkü, Sagra Ordu’da gözünü açmış, Ordu ile bağ kurmuş, kendini Ordu’yla da özdeşleştirmiş. Bir taraftan fındığın tüketim alışkanlıkları açısından doğru bir zemine oturması ama üretim boyutunda da değişen şartlarla birlikte daha iyi bir yere taşınması bağlamında Altınordu Ziraat Odamızın da bizimle olması bir kıymet. Zaten Sayın Valimizin himayesinde kamu kurumlarıyla burada yapacağı çok şeylerin olduğunu düşünüyoruz. Burada durduğumuz nokta sadece bir ürün almak ve satmak politikası değil, zaten bu proje katkı sağlama projesi. Yapılan işin ulusal çapta bambaşka bir kimliğe dönüştürülmesi işi olsun diye dertlendik. Özet itibariyle buradaki başladığımız iş toprağın, çiftçinin değişimiyle kimlik bulmasıyla, nitelikli hale gelmesiyle Türkiye’de ve uluslararası alanda bu işin önünün açılması olduğuna bakıyoruz. Aslında biz koruma odaklı geliyoruz ve inşallah faydalı bir işe dönüşecek. Ben size teşekkür ediyorum Sayın Valim.” diye konuştu.
İş birliği protokolünde İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay da bir konuşma yaparak, fındığın katma değeri yüksek ürünlere çevrilmesinin önemine dikkat çekerek, protokolün Ordu için hayırlı olmasını diledi.
Projenin paydaşlarından birisi olan Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça da bir konuşma yaparak, fındıkla ilgili yapılan çalışmaların hem Ordu’ya hem de üreticiye faydalı olacağını ifade ederek, “Ben önce bu işin mihmandarı olan, bu işin fikir babası olan Erkan Gürkan’a, Sayın Valimiz Muammer Erol’a ve sizlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalarla bu ile bu sektöre önemli hizmetler ederiz.” diyerek, cümlesini tamamladı.
Konuşmaların ardından, Ordu Valiliğinin himayesinde gerçekleştirilen iş birliği protokolü, Vali Muammer Erol, Zzef Grup İnşaat Danışmanlık Ticaret ve Sanayi A.Ş. adına Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Gürkan, Migros Ticaret A.Ş. adına İthalat İhracat ve Pazarlama Direktörü Cahit Metin, Tamek Sagra Grup Gıda Üretim A.Ş. adına Genel Müdür Arif Fevzi Keçeci, İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça tarafından imza altına alındı.
Kaynak: Haber Merkezi
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.




