Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Yerel haber
  3. Özdemir: “Belediyeler Görevini Yerine Getirmiyor”

Özdemir: “Belediyeler Görevini Yerine Getirmiyor”

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazı belediyelerin toplama kılıfı altında barınak kurmama işini fırsata çevireceğini aktaran Özdemir, kanunun mutlaka değişmesi gerektiğini dile getirdi.

“Cezalar uygulanmalı”

Bakan Yerlikaya’ya seslenen Özdemir, şunları söyledi; “Bin 389 belediyenin bin 100’ünde bakımevi yok. Mevcut durumda var olan 322 Bakımevi de 150 bin hayvan kapasitelidir… 4 milyon olduğu varsayılan hayvanın 150 bin kapasiteli ve bin 100 belediyenin olmayan bakımevlerine topla demek hayatın olağan akışına aykırıdır. Öncelikle, bakımevi olmayan bin 100 belediyenin yasal sürede ve koşullarda resmi bakımevlerini kurması gerekmektedir. Yani hayvanların ”toplanması” gibi ifadeler, bakımevi olmayan bin 100 belediyenin bu durumu fırsata çevirip, toplayıp başka yerlere atması anlamına geliyor… Şu anda da pek çok belediye toplayıp kırsal ve başka ilçelere atmaya hız verdi! Bu durum, hem hayvanlar hem de insanlar için ciddi biçimde toplumsal sorunlara yol açacağı gibi belediyelerin de, başta Büyükşehirlerinde olmak üzere ”toplama” kılıfı adı altında ”bakımevi kurmamak ve başka yerlere atmak” için bu durumu fırsata çevireceği açıktır. Tam 20 yıldır olduğu gibi. Şu anda il özel idarelerce bile toplanan hayvanların da bir kısmı başka yerlere atılmaktadır. Örneğin Afyon. Kanunda başka yere atmaya ceza var diyorsanız! Şu anda pek çok yerde somut tespitlere rağmen ilgili kurumlarca bu cezalar uygulanmıyor. Örneğin Yozgat’ta, daha geçen haftalarda Boğazlıyan Belediyesi topladığı 15 köpeği ”Yozgat Belediye bakımevine götürdüm” dedi. Bizzat başkanın kendisini bunu bana söyledi. Yozgat Belediye başkanımıza sorduğumda ise ”kapasitesinin dolu olduğunu, hiçbir ilçeden hayvan almadığını, alamayacağını” söyledi. Boğazlıyan Belediye başkanına tekrar sorduk. Cevap yok. Tarım Müdürlüğü ve DKMP’ye soruşturma ve ceza kesin dendiğinde ise ”bizim görevimiz değil” dediler. Daha görevlerini bile bilmiyorlar! Bunun gibi daha pek çok örnek var.”

“Mevcut barınaklarda yer yok”

Kemal Zafer Özdemir, “Amaç sorun çözmek ise başta bu kanun değişmelidir. Çünkü bu kanun, üreme döngüsü getiriyor. Şu anda bakımevi olan tüm belediyelerde, eskiden az sayıda da olsa kısırlaştırma yapılırken, kapasiteleri dolduğundan kısırlaştırma durdu, üreme devam ediyor. Ayrıca acil tedaviler için dahi hayvan alamıyorlar. Çünkü yer yok. Öte yandan sahipsiz hayvan sayısında ana kaynak olan Anadolu’da 20 bine yakın köyde, tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylü vatandaşlarımızın yarı sahipli, bekçi çoban köpeklerinin doğan yavrularının başka ilçelere atılması sorununa bu kanunda hiçbir çözüm yok ve daha bunun gibi bir dolu sorun içeren bir düzenleme bu. Özetle, çözüm isteniyorsa bu kanun değişmek zorundadır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Tevfik Kul

Editör: Tevfik Kul

Özdemir: “Belediyeler Görevini Yerine Getirmiyor”
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir