
CHP’nin 67’inci defa düzenlediği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginin 67. Durağı Ordu oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ordu Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginde vatandaşlarla buluştu.
Fındıkta tek dev var oda Ordu-Giresun-Karadeniz
Burada gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Özel, “Bu yıl rekolte yüksek olacak diye fındığın fiyatı ilk önce aşağı çektiler. Fındık bahçelerinde zirai don oldu. Kuraklık oldu. Bir de kahverengi kokarca istilası yaşandı. Maalesef bilhassa Ordu’da fındık rekoltesi çok düşük oldu. Böyle olunca fındık fiyatı biraz yukarıya çıkıyordu ki bu güya adı dünya devi boyu devrilsin fındıkta tekel olan firma çıktı açıklama yaptı. Diyor ki yalan haberlerle bu sene Türkiye’den fındık almayacağız. Böyle olunca piyasada bir manipülasyon bir panik fındık fiyatı aşağılara düşmeye başladı. Ben bunlara en ser tepkiyi göstereceğimi söyledim. Rekabet Kurumu’nu göreve davet ettim. 50 olmalıydı ama Ferrero’ya 30 bin ton fındık alımı mecburiyeti getirildi. En az 50 bin ton, 70 bin ton olmalıdır bu rakam. Ama Rekabet Kurumu duruma baktı. Bu firmada alım yapacağını taahhüt etti. Onu bunu tanımam bu fındıkta bir tane dünya devi var. Ordu, Giresun, Karadeniz. Öyle bugün fındık üreticisini ezmeye kalkarsan bunu bu sene yaparsın belki ömrün yeterse seneye de yaparsın sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümetinin başına gelecek kişi öyle sonuncusu gibi çiftçiye, fındık üreticisine al ananı da git diyen değil tam tersine çiftçi milletin efendisidir diyen biri olacak.” Dedi.
FİSKOBİRLİK ile TMO üreticinin yanında olmalı
Türkiye’de Ak Parti’nin kara düzeni var diyen Özel, “Ak Parti’nin kara düzeninde bir tekel şirketi fındık üreticilerini işçisi haline getirmeye çalışıyor. FİSKOBİRLİK’i ayağa kaldırmamız lazım. TMO ile işbirliği içinde üreticiyi koruyan bir düzen kurmak lazım. Bu fındığı öyle bahçeden satmak değil fabrikada iç fındık olarak satmak değil bu dünya devi denen tekelci firma nasıl yapıyorsa onu belli bir noktaya kadar bizim yapmamız, çikolata üreticilerine ana mamul olarak ya da dünya piyasasına son mamul olarak bizim satmamız lazım. Yoksa 12 dolara satıyoruz. Ham ürünü değil son ürünü satmayı planlamalıyız. Yoksa biz 10 dolar kazanıyoruz, öbürü 20 dolar kazanıyor. En sonunda 50 dolar kazanıyor. Biz bu işten çırak çıkıyoruz. Size söz veriyorum. Fındık sadece Ordu’da fındık üreticisinin değil bütün Ordu’nun ekonomisidir. Fındık üreticisini de Ordu ekonomisini de ayağa kaldıracağız iktidarımızda.” Diye konuştu.
Muhabir: Soner ÖZDEMİR
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.



