Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

Pınar Karakurt güven tazeledi

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mimarlar Odası Toplantı Salonu’nda geniş katılımla yapılan genel kurulda Divan Başkanlığını Mehmet Patlar üstlenirken, Halil İbrahim Özcan Sayman, Emre Özkeskin ise Yazman olarak görev aldı.
Toplantıya 100’ün üzerinde üyenin katılması, Çorum mimarlık camiasının kurumsal dayanışmaya verdiği önemi yansıttı.
Genel kurulda yapılan seçimler sonucunda TMMOB Çorum Mimarlar Odası’nın yeni dönem yönetimi şu isimlerden oluştu:
“ASİL ÜYELER: Pınar Karakurt, Rüveyda Fındık, Oğuzhan Yurttaş, Yasin Zorlu ve Burak Torun YEDEK ÜYELER: Nilgün Gevher, Derman Bilge Durmuş, Abdullah Layık, Beyda Yıldız ve Büşra Koşa.”
Kongrede ayrıca odanın kurucu başkanı Ahmet Işılak ile Arif Cancanoğlu, Adnan Türkoğlu, Mustafa Meroğlu, Tayyar Kavukçu, Necmi Zihar ve Erdem Onur Çiftçi rahmetle anılırken, önceki dönem yönetimlerinde emek veren tüm başkanlara, yönetim kurulu üyelerine ve 16. dönem ekibine teşekkür edildi.

9Af669Fe 9096 40D5 843F 4C26Dfb3679C
“MİMARLIK MESLEĞİ CİDDİ
BİR BASKI ALTINDA KALDI”
Oda Başkanı Pınar Karakurt kongrede bir konuşma yaparak mimarlığın toplumsal ve kamusal bir sorumluluk olduğunu söyledi.
TMMOB Çorum Mimarlar Odası Başkanı Karakurt, mimarlık mesleğinin köklü geçmişine dikkat çekerek, mimarın toplumdaki tarihsel rolünün estetik, teknik, kültürel ve etik sorumlulukların birleşiminden oluştuğunu vurguladı.
Karakurt, özellikle son 15–20 yılda mimarlık fakültelerinin hızla artmasının mezun sayısını yükselttiğini, buna karşılık iş imkanlarının aynı ölçüde genişlememesi nedeniyle mesleğin ciddi bir baskı altında kaldığını ifade etti.
Mimarların yetki sınırlarının zaman zaman müteahhitler, yatırımcılar veya bazı yönetmelikler tarafından daraltıldığını belirten Karakurt, bu durumun mesleğin yaratıcı yönünü zayıflattığını söyledi.
“DEPREM ÜLKESİYİZ, ÖNCELİĞİMİZ
GÜVENLİ YAPI ÜRETMEK OLMALI”
Çorum Mimarlar Odası’nın 17. Olağan Genel Kurulu’ndaki konuşmasında deprem gerçeğine ayrı bir yer ayıran Karakurt, mimarların kamusal ve çevresel sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini belirterek depreme dayanıklı yapıların zorunluluk olduğunu vurguladı. Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anan Karakurt, sürdürülebilir ve güvenli kentleşmenin ancak mimarlık mesleğinin yetkinliği merkeze alındığında mümkün olacağını söyledi.
“ÇORUM’UN PLANLANMASINDA
MESLEKİ BİLİNCİ ÖNCELİYORUZ”
Pınar Karakurt, çalışma dönemleri boyunca hem şehir planlamasında hem de yapılaşma süreçlerinde mesleki bilinci önceleyen bir yaklaşım benimsediklerini ifade etti. İki yıllık faaliyetlere ilişkin detayların faaliyet raporunda paylaşılacağını belirterek, mimarların hak ettiği değere ulaşması ve mesleğin her alanda etkinliğinin artırılması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

51D499E7 0Bfb 46C7 Af32 Ee7Dce015F86

Muhabir: Haber Merkezi


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pınar Karakurt güven tazeledi
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir