
CHP Cumhurbaşkanı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yargı sürecine tepki gösteren Başkan Halis Poyraz, “Cumhurbaşkanı adayımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yönelik artan baskılar ve siyaseten yönlendirilmiş yargı süreçleri, ülkemizin demokrasiye olan inancına gölge düşürmektedir. Bu süreç, yalnızca bir kişiye değil, halkın iradesine, değişim isteğine ve adalet talebine yönelmiş açık bir müdahaledir.” Dedi.
Poyraz açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Cumhuriyet Halk Partisi Altınordu İlçe Örgütü olarak bizler, bu baskılara boyun eğmeyeceğiz. Ne adalet duygusunun zedelendiği bir ülkeye razı oluruz, ne de halkın iradesinin baskı altına alınmasına sessiz kalırız. Yargının siyasetin bir aracı haline getirildiği her girişim, Türkiye’nin demokratik geleceğine zarar vermektedir. Biz bu zararı durdurmakta kararlıyız.
Halkın iradesinin yanındayız
Bugün Altınordu İlçe Örgütü olarak, tek yürek, tek ses durumdayız. İl Örgütümüz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, belediye başkanlarımız, yöneticilerimiz ve tüm üyelerimiz, dayanışma ruhuyla Sayın İmamoğlu’nun ve halkın iradesinin yanında dimdik durmaktadır. Bu birliktelik, yalnızca örgütümüzün değil, demokrasiye inanan tüm yurttaşların ortak sesidir.
Biz buradayız
Biz biliyoruz ki adalet, bir kişinin değil, toplumun ortak talebidir. Ekrem İmamoğlu’na yönelik baskılar, aslında değişimden ve halkın gücünden korkanların çaresizliğidir. Ancak bu korku, halkın umudunu bastıramayacaktır. Çünkü millet, kimin adalet ve demokrasi için mücadele ettiğini çok iyi bilmektedir. Altınordu İlçe Örgütü olarak diyoruz ki: Bu ülkenin geleceği adaletten, eşitlikten ve halk iradesinden yana olacaktır. Ne baskılar ne tehditler ne de haksız davalar bu yürüyüşü durduramayacaktır. Biz buradayız, biriz, birlikteyiz ve asla geri adım atmayacağız.”
Kaynak: Haber Merkezi

Yorumlar kapalı.