1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Ramazan öncesi fahiş fiyata ceza yağdı

Ramazan öncesi fahiş fiyata ceza yağdı

featured
0
Paylaş

Bakanlığı, tüketicinin korunması mevzuatı kapsamında 2025 yılı ocak ayında 139,2 milyon TL idari para cezası; haksız ve fahiş fiyat denetimleri sonucunda da 144,5 milyon TL idari para cezası uygulandı.

etiketi denetimlerinde ocak ayında toplam 22 bin 818 firma incelendi. Denetimler sonucunda aykırılık tespit edilen 7 bin 367 firmaya 55,6 milyon lira idari para cezası uygulandı.

13 bin 123 markette fiyat etiketi denetimi yapılırken, aykırılık tespit edilen marketlere 32,5 milyon lira idari para cezası uygulandı.

Yine aynı dönemde 6 bin 454 restoran, lokanta, kafe pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunan iş yerlerinde yer alan tarife ve fiyat listeleri incelendi. Bu kapsamda toplam 9,7 milyon lira idari para cezası kesildi.

Öte yandan İç Ticaret Genel Müdürlüğü, 2025 yılı başından bu yana, otomotiv, emlak, kuyumculuk sektörlerinde, fahiş fiyat ve diğer hususlara ilişkin olarak toplam 14 bin 583 firmayı denetledi.

Denetimler neticesinde firmalara toplam 17,8 milyon lira direkt, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nca da 126,7 milyon TL idari para cezası uygulandı.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.