Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Resmi Gazete’de Yayımlandı: Fidan Meyve Ve Sebze Yetiştiriciliği Standartları Güncellendi

Resmi Gazete’de Yayımlandı: Fidan Meyve Ve Sebze Yetiştiriciliği Standartları Güncellendi

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), iş dünyasındaki değişimlere ve teknolojik gelişmelere uyum sağlamak amacıyla Ulusal Meslek Standartlarına Dair Tebliğ’de önemli bir değişikliğe gitti. Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan yeni kararla birlikte tarım sektörünü yakından ilgilendiren üç meslek dalında standartlar yeniden düzenlendi.

ÜÇ TEMEL MESLEKTE STANDARTLAR GÜNCELLENDİ

Yayımlanan tebliğ ile orijinal metnin Ek-10, Ek-11 ve Ek-12 bölümlerinde değişikliğe gidildi. Bu kapsamda; Fidan Yetiştiricisi, Meyve Yetiştiricisi ve Sebze Yetiştiricisi mesleklerine yönelik standartlar güncel ihtiyaçlar doğrultusunda revize edildi. Yapılan bu dokunuşla, ilgili meslek dallarındaki ulusal yeterlilik gereklilikleri ile sınav ve belgelendirme kriterleri yeni baştan belirlenmiş oldu.

SEKTÖREL İHTİYAÇLAR VE TEKNOLOJİ ÖN PLANDA

Yapılan düzenlemenin temel amacı, meslek standartlarının modern iş gücü taleplerine, hızla ilerleyen teknolojik gelişmelere ve sektörün değişen ihtiyaçlarına tam uyum sağlamasını sağlamak olarak açıklandı. Güncellenen standartlar, sadece iş tanımlarını değil, aynı zamanda bu alanlarda faaliyet gösteren çalışanların eğitim, ölçme-değerlendirme ve sertifikasyon süreçlerini de doğrudan etkileyecek.

BELGELENDİRME SÜREÇLERİNİ ETKİLEYECEK

MYK tarafından hayata geçirilen bu değişiklikle birlikte, fidan, meyve ve sebze üretimi alanında uzmanlaşmak isteyen adayların tabi tutulacağı sınav ve yeterlilik kriterleri artık yeni standartlar üzerinden yürütülecek. Güncellenen eklerin, tarımsal üretimde nitelikli iş gücünün artırılması ve uluslararası standartlarda üretim yapılmasına katkı sunması bekleniyor.
 

Resmi Gazete’de Yayımlandı: Fidan Meyve Ve Sebze Yetiştiriciliği Standartları Güncellendi
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir