1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Rusya, Haseke’deki askeri üssünü boşaltıyor

Rusya, Haseke’deki askeri üssünü boşaltıyor

featured
0
Paylaş

Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2026 14:58

Suriye’nin kuzeydoğusunda yer alan Haseke vilayetine bağlı Kamışlı ilçesinde askeri üssü bulunan Rusya, bölgedeki personel ve teçhizatını taşıyor.

Haberin Devamı

Rusya, Kamışlı’da yer alan üsten askeri kargo uçaklarıyla askeri personelleri ve çeşitli askeri teçhizatları taşıdı.

Rusların Kamışlı’daki askeri teçhizat ve personelini Lazkiye vilayetindeki Hımeymim Hava Üssü’ne çektiğinin altını çizen Suriyeli askeri kaynaklar, konuya ilişkin daha fazla bilgi vermedi.

RUS BASININDAN DİKKAT ÇEKEN İDDİA

Moskova merkezli Kommersant gazetesine açıklama yapan Suriyeli yetkililer, Kamışlı’nın yer aldığı Haseke ilinin terör örgütü SDG’nin kontrolünden çıkıp merkezi idareye bağlanmasının ardından Rusya ile temaslarda bulunabileceklerini dile getirmişti.

Rusya’nın 2019 yılından bu yana kullandığı Kamışlı Hava Üssü’nün durumunun Moskova ile ele alınabileceğini belirten Suriyeli bir kaynak ise “Ruslardan Kamışlı’yı tamamen terk etmeleri istenecek. Artık orada kalmaları için bir gerekçe yok” ifadelerini kullanmıştı.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.