1. Haberler
  2. Yerel haber
  3. Sahte PTT ve HGS dolandırıcıları yakayı ele verdi!

Sahte PTT ve HGS dolandırıcıları yakayı ele verdi!

featured
0
Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, PTT-HGS ismi ve logosu kullanılarak sahte internet sitesi kurup “HGS borcunuz var, teslim alınmamış kargonuz var” şeklinde yanıltıcı SMS’ler göndererek dolandırıcılık yapan şüphelilere operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Operasyonlar, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda; MİT Başkanlığı, MASAK ve Jandarma Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı iş birliğiyle, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucu; İstanbul merkezli olarak İzmir, Van, Elazığ, Bingöl ve Hakkari’de düzenlendi.

900 MİLYON LİRALIK HESAP HAREKETİ

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul merkezli 6 ilde “Bilişim Sistemlerini Kullanarak Nitelikli Dolandırıcılık” suçuna yönelik düzenlenen operasyonlarda, 900 milyon lira hesap hareketi bulunan 12 şüphelinin yakalandığını; bunlardan 10’unun tutuklandığını, diğerleriyle ilgili işlemlerin ise sürdüğünü belirtti.

200 BANKA HESABINA EL KONULDU

Operasyonlarda 200 banka hesabına ve 30 kripto hesabına el konulduğunu belirten Bakan Yerlikaya, “Operasyonlarda; suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması suçu kapsamında şüphelilere ait; 200 adet banka ve 30 adet kripto hesabına el konuldu.” ifadesine de yer verdi.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.