Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

Samuray Arısı Üreticiye Nefes Aldıracak!

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Samuray Arısı Üreticiye Nefes Aldıracak! Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, fındık başta olmak üzere birçok ürün için ciddi tehdit oluşturan kahverengi kokarcaya karşı yürütülen biyolojik mücadeleye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gümen, geçen yıl 207 bin samuray arısının doğaya salındığını, bu yıl ise hedefin 1 milyon olduğunu belirtti.

Samuray Arısı Üreticiye Nefes Aldıracak!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan da konuyla ilgili olarak ordu Hayat’a görüşlerini paylaştı. Soydan, biyolojik ve kimyasal mücadelenin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

Samuray Arıları Biyolojik Mücadelede Önemli Bir Adım

“Şu anda bir milyona yakın samuray arısının bölgemize salınacağı belirtiliyor. Bu, önemli bir biyolojik mücadele yöntemi. Samuray arılarının özelliği, kahverengi kokarcanın yumurtalarını etkisiz hale getirip, kendi nesillerini çoğaltarak zararlıların üremesini engellemesi. Ancak bu sürecin uzun vadeli olduğunu unutmamak gerekiyor.“

Soydan, bakanlık tarafından yürütülen kışlak mücadelesine de değinerek, bu yöntemin kahverengi kokarcayı kontrol altına almak için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. “Yaklaşık 280 bin noktada tespit edilen kahverengi kokarcaların %80-90’ı ilaçlanarak etkisiz hale getirildi. Serenderler ve samanlıklarda yapılan ilaçlamalar oldukça etkiliydi. Ancak bu süreçte eksiklikler olabilir. Yine de yapılan çalışmalar büyük oranda başarı sağladı.”Samuray Arısı Üreticiye Nefes Aldıracak!

Kimyasal Mücadele Devam Ediyor

Soydan, kışlak mücadelesinin yanı sıra, bahar aylarında yeniden harekete geçecek kokarcalara karşı hazırlık yapıldığını belirtti. “Hava sıcaklıkları 17-20 dereceye ulaştığında kahverengi kokarcalar tarlalara ve bahçelere dönecek. Bu nedenle baharda bir kez daha kışlak ilaçlaması yapılması planlanıyor. Ayrıca, kimyasal ilaçlamalarla ürünlerimizi korumamız gerekiyor.”

Uzun Vadeli Planlama Şart

Mücadelenin tek bir yöntemle sınırlı kalmaması gerektiğini vurgulayan Soydan, “Kahverengi kokarcaya karşı biyolojik, kimyasal ve kışlak mücadelelerinin hepsi anlamlı ve etkili. Tarım müdürlüklerimiz ve ziraat odalarımızın koordinasyonunda hem sahada hem de biyolojik araştırma merkezlerinde çalışmalar sürüyor. Uzun vadeli bir mücadele süreci içindeyiz ve bu mücadeleyle ürünlerimizi koruyacağımıza inanıyoruz” dedi.

Özel Haber/ Sibel Yılmaz 


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Samuray Arısı Üreticiye Nefes Aldıracak!
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Yerel haber Samuray Arısı Üreticiye Nefes Aldıracak!

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir