Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Yerel haber
  3. Şaşmaz: Ordu ve Fatsa Çevre Yolu 2026 yılı programında olmalı

Şaşmaz: Ordu ve Fatsa Çevre Yolu 2026 yılı programında olmalı

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, 2026 yılı yatırım programı kapsamında il bazlı yatırım ödeneklerini bu ay sonuna kadar netleştireceği kamuoyuna yansıdı diyen Başkan Şaşmaz, “Bu süreç, Ordu’nun yıllardır çözülemeyen ulaşım sorunları açısından kritik bir eşik niteliğindedir. Ordu, Doğu Karadeniz’in en stratejik illerinden biri olmasına rağmen; başta Ordu Çevreyolu 2. Etap ve Fatsa Çevreyolu olmak üzere, temel ulaşım yatırımlarında uzun süredir bekleme pozisyonunda bırakılmıştır. Bugün gelinen noktada, bu iki proje yalnızca Ordu’nun değil, bölgenin tamamının trafik güvenliği, lojistik verimliliği ve ekonomik rekabet gücü açısından zorunlu hale gelmiştir.” Diye konuştu.

Ordu trafiği yaşam kalitesini düşürüyor

Şaşmaz, konuya ilişkin açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Mevcut durumda Ordu şehir içi ve şehirler arası trafik yükü, özellikle yaz aylarında ve ağır taşıt geçişlerinde sürdürülemez bir noktaya ulaşmıştır. Bu durum yalnızca zaman ve yakıt kaybına değil; ticaretin yavaşlamasına, yatırımcıların tereddüt etmesine ve vatandaşların günlük yaşam kalitesinin düşmesine neden olmaktadır.

Gerekli adımlar atılmalı

Buradan net bir şekilde ifade ediyoruz: Ordu Çevreyolu 2. Etap ve Fatsa Çevreyolu projeleri için gerekli yatırım ödenekleri, bu ay belirlenecek program kapsamında Ordu ili adına mutlaka tahsis edilmelidir. İhale süreçlerinin başlatılabilmesi ve projelerin fiilen hayata geçebilmesi, ancak bu ödeneklerin ayrılmasıyla mümkündür. Ordu’nun, kişi başına düşen milli gelir sıralamasında Türkiye ortalamasının altında yer aldığı gerçeği göz önüne alındığında; ulaşım altyapısına yapılacak bu yatırımlar bir tercih değil, kalkınma zorunluluğudur. Ulaşım olmadan üretim, üretim olmadan istihdam, istihdam olmadan da genç nüfusun bölgede tutulması mümkün değildir.”

Kaynak: Haber Merkezi

Şaşmaz: Ordu ve Fatsa Çevre Yolu 2026 yılı programında olmalı
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir