• İmsak 06:43
  • Güneş 08:15
  • Öğle 13:04
  • İkindi 15:23
  • Akşam 17:44
  • Yatsı 19:10
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - İstanbul
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Seçil Erzan davasında karar açıklandı!

Seçil Erzan davasında karar açıklandı!

featured
0
Paylaş

Denizbank Levent Büyükdere Şubesi eski müdürü Seçil Erzan, 11 Nisan 2023’te ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘özel belgede sahtecilik’ iddialarıyla tutuklanmıştı. Erzan, Galatasaray camiasından tanınan isimler de dahil olmak üzere çok sayıda müşterisini, yüksek getiri vaadiyle bir ‘fon’ aracılığıyla milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyordu. Gazeteci Ceylan Sever’in haberine göre, Seçil Erzan’a 41 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 102 yıl 2 ay 2 gün hapis cezası verildi.

DURUŞMADA NE OLDU?

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Seçil Erzan, bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Önceki celse verilen esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapan sanıkların avukatları, müvekkillerinin beraatini talep etti. Sanık Erzan da savunmasında, bir sistem kurmadığını, kendisinden zorla para alınmaya çalışıldığını ve kimseye fon vaadinde bulunmadığını ileri sürdü. Sarmalın içine düştüğünü belirten Erzan, son sözünde şunları söyledi: “Ben kimseyi aldatmadım. Ev hapsinde olsam kaçmazdım. Annemi bir daha göremeyecek miyim? Kaçsam kaçardım. Tahliyemi istiyorum. Hakkaniyetli davranmanız için yalvarıyorum.”

Diğer sanıklar da son sözlerinde beraatlerini talep etti.

102 YIL 4 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRDI

Mahkeme, sanık Seçil Erzan’ı 27 müştekiye karşı “nitelikli dolandırıcılık” ve “özel belgede sahtecilik” suçlarından toplam 102 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

<!–

Gözden kaçırmayın

–>

İzmir'deki saldırıya Gaziantep Milletvekili'nden sert tepki: Biz tetikçinin kim olduğunu biliyoruz!
İzmir’deki saldırıya Gaziantep Milletvekili’nden sert tepki: Biz tetikçinin kim olduğunu biliyoruz!

İçeriği Görüntüle

Kararda, “özel belgede sahtecilik” suçuyla ilgili olarak her mağdur için ayrı ayrı ceza istemiyle dava açılmış olsa da, suçun mağdurunun kamu olduğu ve sanığın eyleminin tek olduğu kabul edildi. Ayrıca bu suçtan verilen 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası için hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi ve Erzan’ın bu suç yönünden 5 yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulmasına hükmedildi.

Erzan’ın kararın okunması sırasında gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Kaynak: HABER MERKEZİ


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.