Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

SGK’daki Kanlı Saldırıya Afyon’dan Sert Tepki

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
SGK’daki Kanlı Saldırıya Afyon’dan Sert Tepki Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

Yalova SGK’da görevi başında katledilen Avukat Zekeriya Polat için Afyonkarahisar’da basın açıklaması yapan Türk Büro-Sen, kamu çalışanlarına yönelik şiddetin durdurulması için TBMM’ye ve hükümete acil çağrıda bulundu: “Memurun can güvenliği devletin asli görevidir!”

Türk Büro-Sen, kamu görevlilerine yönelik artan şiddet ve saldırılara karşı Türkiye genelinde eş zamanlı eylem başlattı. Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen açıklamada, Yalova Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) silahlı saldırı sonucu şehit edilen Av. Zekeriya Polat rahmetle anılırken, kamu çalışanlarının korunması için radikal yasal düzenlemeler talep edildi.

<!–

Gözden kaçırmayın

–>

Afyon Eber Gölü'ndeki yangın söndürüldü
Afyon Eber Gölü’ndeki yangın söndürüldü

İçeriği Görüntüle

“Şiddet Kader Değildir, Normalleştirilemez”

Sendika adına yapılan açıklamada, kamu hizmeti sunan çalışanların can korkusuyla görev yapmasının kabul edilemez olduğu belirtildi. “Sözlü kınamalar artık yeterli değil” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:”Kamu görevlilerine yönelik şiddet münferit bir olay değil, önleyici tedbirler alınmadığı için kronikleşmiş bir sorundur. Şiddet normalleştirilemez, kaderleştirilemez. Devlet adına görev yapan memurun yaşam hakkı korunmalıdır.”

Türk Büro-Sen’den 4 Maddelik “Acil” Talep Listesi

Şiddet olaylarının önüne geçilmesi için somut adımlar atılması gerektiğini vurgulayan sendika, taleplerini şöyle sıraladı:

  1. Ağırlaştırılmış Cezalar: Saldırı failleri en ağır cezalarla karşı karşıya kalmalı.

  2. Katalog Suç Kapsamı: Kamu görevlisine karşı işlenen suçlar, “katalog suçlar” (tutuklamanın öncelikli olduğu suçlar) kapsamına alınmalı.

  3. Kadrolu Güvenlik: Kurumlarda yeterli sayıda kadrolu ve silahlı güvenlik personeli istihdam edilmeli.

  4. X-Ray ve Fiziki Önlem: Kurum girişlerinde X-Ray cihazı ve kamera sistemleri eksiksiz uygulanmalı.

“Takipçisi Olacağız”

Açıklama, şehit Avukat Zekeriya Polat’ın adalet mücadelesinin sonuna kadar takip edileceği ve kamu görevlilerinin sahipsiz bırakılmayacağı vurgusuyla sona erdi.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

SGK’daki Kanlı Saldırıya Afyon’dan Sert Tepki
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

GÜNCEL SGK’daki Kanlı Saldırıya Afyon’dan Sert Tepki

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir