Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

Meksika video oyunlarına yüzde 8 vergi getirerek şiddeti azaltmayı hedefliyor

Meksika, şiddet içerikli video oyunlarına %8 vergi getirerek, bu sektörde tartışma başlattı; yeni düzenleme 15 Kasım'da Senato'da görüşülecek.

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Meksika video oyunlarına yüzde 8 vergi getirerek şiddeti azaltmayı hedefliyor Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

Meksika hükümeti, şiddet içeren video oyunlarına yüzde 8 oranında yeni bir vergi uygulamaya karar vererek oyun endüstrisini tartışmalara sürükledi. Ülkenin Temsilciler Meclisi tarafından onaylanan bu mali düzenleme, 18 yaş ve üstü oyuncular için C ve sadece yetişkinlere uygun D kategorisindeki oyunları kapsıyor. Uygulama, hem dijital hem de fiziksel oyun satışlarına uygulanacak ve aynı zamanda oyun içi satın almalar ile mikro ödemeleri de içeriyor. Bu yasanın amacı, gençler arasındaki şiddet eğilimlerini azaltmak ve sosyal etkileri kontrol altına almak olarak belirlendi.

Şiddet içerikli video oyunlarına vergi şoku!

Meksika Maliye Bakanlığı, şiddet içeren video oyunlarının gençlerde agresyon, yalnızlık ve anksiyete gibi psikolojik sorunlar yarattığını öne süren araştırmalara atıfta bulundu. Özellikle 2012 yılında yapılan bir çalışmada, bu tür oyunların davranışsal etkileri üzerinde durulurken, aynı zamanda motor becerileri geliştirme ve dayanıklılık kazandırma gibi olumlu sonuçlar da raporlandı.

Yeni düzenleme, 15 Kasım tarihine kadar Senato’da görüşülecek. Eğer kabul edilirse, Meksika, video oyunlarını vergilendiren ilk ülkelerden birine dönüşecek. Oyun geliştiricileri ve oyuncular, bu verginin oyun maliyetlerini artırarak sektöre olumsuz etkilerde bulunabileceğini savunurken, hükümet ise bu adımı “toplumsal sorumluluk” çerçevesinde savunuyor. Alınan kararın, küresel oyun piyasasında yeni bir düzenleme dalgasını tetikleyebileceği düşünülüyor.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Meksika video oyunlarına yüzde 8 vergi getirerek şiddeti azaltmayı hedefliyor
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

GÜNCEL Meksika video oyunlarına yüzde 8 vergi getirerek şiddeti azaltmayı hedefliyor

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir