1. Haberler
  2. SAGLIK
  3. Şifa Kapısı Büyüdü: İnönü Üniversitesi Modern Acil Servisini Törenle Hizmete Açtı

Şifa Kapısı Büyüdü: İnönü Üniversitesi Modern Acil Servisini Törenle Hizmete Açtı

featured
0
Paylaş

Modern sağlık hizmetlerini daha verimli sunabilmek amacıyla geniş kapsamlı bir tadilattan geçirilen İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) acil servisi, düzenlenen resmi törenle kapılarını açtı. Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Malatya Valisi Seddar Yavuz başta olmak üzere kent protokolü, akademik kadro ve çok sayıda davetli katıldı.

ACİL SERVİS KAPASİTESİ DÖRT KATINA ÇIKARILDI

Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neslihan Yücel, servisin artık çok daha modern bir yapıya kavuştuğunu vurguladı. Yücel, “Her hastaya hızlı ve kaliteli sağlık hizmetini sunmayı misyon edindik.” diyerek yenilenen alanın hayırlı olmasını diledi.

TÖTM Başhekimi Prof. Dr. Erol Karaaslan ise merkezin ulusal bir sağlık üssü olma yolundaki kararlılığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Turgut Özal Tıp Merkezimiz yatak kapasitesi, ameliyathaneleri, yoğun bakım üniteleri ve ileri düzey tanı-tedavi olanaklarıyla ülkemizin en büyük üniversite hastanelerinden biridir. Organ ve doku nakilleri, onkoloji hizmetleri ve ileri cerrahi alanlarda önemli başarılara imza atan merkezimizde, 2025 yılı itibarıyla hasta sayıları ve ameliyat oranları deprem öncesi seviyelere ulaşmıştır. Yenilenen birimlerimiz, artan hizmet kapasitemiz ve bugün açılışını yaptığımız modern acil servisimizle Turgut Özal Tıp Merkezi, bölgesel bir hastane olmanın ötesine geçerek ulusal ölçekte güçlü bir sağlık üssü olma yolunda ilerlemektedir.”

TÜRKİYE’NİN YOĞUN BAKIM LİDERİ: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, üniversitenin sağlık alanındaki devasa kapasitesini verilerle paylaştı. Acil servisin 600 metrekareden yaklaşık 2 bin 425 metrekareye çıkarıldığını belirten Akpolat, konuşmasında şu bilgilere yer verdi: “Üniversitemiz bünyesinde akademik birimlerin yaklaşık 3’te 1’i sağlık alanında faaliyet göstermektedir. 4 hastanesiyle hizmet veren güçlü bir yapıya sahibiz. Sadece 2025 yılında poliklinik, yatan hasta ve ameliyat sayılarıyla toplamda 1 milyonu aşan bir hizmet üretmiş durumdayız. Bu üniversitemizin ne kadar büyük bir sağlık yükünü omuzladığını açıkça göstermektedir. 307 yoğun bakım yatağıyla üniversite hastaneleri arasında Türkiye’de ilk sırada yer almaktayız.”

PROTOKOL ÜYELERİNDEN TAM DESTEK

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, acil servislerin hayati önemine değinerek emeği geçenlere teşekkür ederken; CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, merkezin tüm Türkiye’ye örnek bir hizmet sunduğunu ifade etti. Malatya Valisi Seddar Yavuz ise modernizasyonun hayat kurtaran müdahalelerdeki etkisine vurgu yaparak, “Böylesi modern ve donanımlı bir acil servis, hem vatandaşlarımıza hem de sağlık çalışanlarımıza büyük kolaylık sağlayacaktır. Böylece hayat kurtaran müdahaleler çok daha etkin ve güvenli şekilde gerçekleştirilebilecektir.” dedi.

Tören, yapılan konuşmaların ardından kesilen kurdele ve yenilenen acil servis birimlerinin protokol üyeleri tarafından gezilmesiyle sona erdi.

KAYNAK: MHA


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.