Singapur açıklarında meydana gelen deniz kazasında korku dolu anlar yaşandı. Panama bayraklı “First Margaux” adlı yük gemisi, Çin’e ait “Lu Qing Yuan Yu 108” adlı balıkçı gemisiyle çarpıştı.

DEHŞET ANLARI KAMERADA
Kaza anı balıkçı gemisindeki bir cep telefonu kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kazanın, Singapur açıklarında deniz trafiğinin yoğun olduğu bir bölgede meydana geldiği belirtildi.

GEMİ YAN YATTI
İlk incelemeler ve deniz trafiği analizlerine göre “First Margaux”, kendi seyir şeridinde ilerlerken sancak tarafından yaklaşan Singapur bayraklı “Gas Iris” adlı petrol tankerinin bölgeye girdiği görüldü.

Yük gemisi diğer gemi ile mesafeyi korumaya çalışırken, Çinli balıkçı gemisinin de seyir şeridine girdiği ve ardından gemilerin çarpıştığı öne sürüldü. Kaza sonrası balıkçı gemisinin yan yattığı görüldü.
Denizcilik makamları kazanın kesin nedenini belirlemek üzere inceleme başlatırken, bölgedeki Otomatik Tanımlama Sistemi (AIS) verileri de inceleniyor. Kazanın ardından yaralanan olup olmadığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Gemilerdeki hasarın boyutunun belirlenmesine yönelik incelemeler sürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

