Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. SON DAKİKA HABERİ | Bilirkişi soruşturması: Ekrem İmamoğlu’nun hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu

SON DAKİKA HABERİ | Bilirkişi soruşturması: Ekrem İmamoğlu’nun hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberi! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hakkındaki bilirkişi soruşturmasında iddianame kabul edildi.

Söz konusu iddianamede İmamoğlu hakkında yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs suçlamasıyla 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak istendi.

İddianameyi kabul eden mahkeme, 12 Haziran’da duruşma günü verdi.

NE OLMUŞTU?

Ekrem İmamoğlu, 27 Ocak’ta düzenlediği basın toplantısında bir bilirkişiyi yanlı rapor düzenlemekte suçlamış, “Adalet Bakanı’na sesleniyorum. Biz de Cumhurbaşkanı’ndan etkilenerek basın toplantımıza bu ismi koyduk. Basın toplantımızın adı turpun büyüğü. Olmayan raporların nasıl iddianameye girdiğini, imzasız raporlar insanların nasıl suçlandığını sizlerle paylaşacağım, lafla da değil, belgeleriyle açıklayacağım.” ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu, hakında açılan davalarda lehine olan bilirkişi raporlarının bir bilirkişinin sürece dahil olmasıyla tersine döndüğünü ileri sürüp olmayan raporlar esas alınarak hakkında suçlamalar yapıldığını, belirli bilirkişilerin, hakkında açılan her davaya atandığını ileri sürerek, kendisine karşı açık bir art niyet olduğunu savunmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da bu konuşmanın hemen ardından, bazı soruşturmalar ve kamu davalarında görevli bilirkişiyi, soruşturma şüphelileri lehine sonuçlanacak şekilde karar verilmesi amacıyla alenen hedef gösterdiği gerekçesiyle İmamoğlu hakkında soruşturma başlatmıştı.

Bilirkişi ile yapılan telefon görüşmesinin izinsiz yayınlanması ve isminin açıklanmasıyla ilgili olarak da Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş tutukalnmış, Serhan Asker, Seda Selek, Barış Pehlivan ve Kürşad Oğuz ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

SON DAKİKA HABERİ | Bilirkişi soruşturması: Ekrem İmamoğlu’nun hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir