Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. İngiltere’de çocuklara sosyal medya kullanımı günde iki saatle sınırlanacak

İngiltere’de çocuklara sosyal medya kullanımı günde iki saatle sınırlanacak

İngiltere, 16 yaş altındaki çocuklar için sosyal medya kullanımını günde 2 saatle sınırlandırmayı planlıyor; uzmanlar, ekran bağımlılığının ruh sağlığını olumsuz etkilediğini vurguluyor.

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’de çocukların sosyal medya kullanımına günde 2 saatlik bir kısıtlama getiriliyor. Uzmanlar, haftada 35 saat akıllı telefonla geçiren gençlerin ruhsal sağlığının olumsuz etkilendiğini belirterek, bu düzenlemeyi savunuyor.

Sosyal medya kullanımı günlük hayatımızda giderek artarken, İngiltere hükümeti 16 yaş altındaki çocukları korumak ve ekran bağımlılığını engellemek için sosyal medya erişimine iki saatlik bir günlük sınırlama ve gece kısıtlaması getirmeyi planlıyor. İngiltere Parlamentosu Eğitim Komitesi’nden alınan verilere göre, COVID-19 pandemisi sırasında çocukların ekran başında geçirdiği süre yüzde 52 oranında yükseldi.

BİR NESİL OLUMSUZ ETKİLENİYOR

İngiltere Teknoloji Bakanı Peter Kyle, bu konu hakkında yaptığı açıklamada, gençlerin “kontrolsüz çevrimiçi davranışlarını” önlemeye yönelik adımlar atılacağını ifade etti. Hükümetin, çocukların çevrimiçi zamanlarını denetlemelerine yardımcı olmak istediğini vurgulayan Kyle, bu konuda hızlı hareket etmeyen politikacıları eleştirerek, çocukların çevrimiçi güvenliğini sağlamak amacıyla yasaların çıkmasının uzun sürmesinin bir neslin olumsuz yönde etkilenmesine yol açtığını dile getirdi. Ayrıca, teknolojik değişimler karşısında politikacıların daha hızlı hareket etmenin yollarını bulmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

HAFTADA 35 SAAT TELEFON BAŞINDALAR

Ergenlik dönemindeki çocukları olan bireyler arasında oluşturulan bir internet platformu olan Mumsnet’in kurucusu ve CEO’su Justine Roberts, yasanın çocukların çevrimiçi ortamlarda zararlı ve uygun olmayan içeriklere maruz kalmalarını önlemeye yardım edeceğini belirtti. Ancak, gençlerin haftada 35 saatlerini akıllı telefonlarında geçirerek ruh sağlıklarına zarar verdiğini ifade ederek, bu durumun çocuklar için çevrimiçi güvenlik önlemlerinde yapılacak değişikliklerin “sadece başlangıcı” olması gerektiğini vurguladı. Yeni kısıtlamalar ile birlikte, 18 yaş altındakilerin zararlı içerikleri görmelerini engellemek amacıyla yaş doğrulaması uygulaması zorunlu hale getirilecektir.

İngiltere’de çocuklara sosyal medya kullanımı günde iki saatle sınırlanacak
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir