Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

Tata Motors, Iveco’yu 3,8 milyar euroya satın alacak anlaşmayı açıkladı

Tata Motors, İtalyan kamyon üreticisi Iveco'yu 3,8 milyar euroya satın almayı kabul etti, birleşim 540 bin araç satışına ve 22 milyar euro gelire ulaşacak.

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Tata Motors, Iveco’yu 3,8 milyar euroya satın alacak anlaşmayı açıkladı Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

Hint şirketi Tata Motors’u, İtalyan kamyon üreticisinin savunma işini Leonardo’ya ayrı olarak satmayı kabul etmesinin ardından, Iveco’yu 3,8 milyar euro değerinde bir anlaşmayla satın alacağını bildirdi.

Aynı zamanda otobüs ve motor üreten Iveco, İtalya’nın Agnelli ailesi tarafından yatırım şirketi Exor aracılığıyla kontrol ediliyor. Exor, Torino merkezli grupta şu anda yüzde 27,1 hisseye sahip ve oy haklarının yüzde 43,1’ini elinde bulunduruyor. Exor, Iveco’daki hissesini Tata’ya devretmeyi kabul etti.

Birleşen grup, yılda 540 bin adetten fazla satış ve yaklaşık 22 milyar euro gelirle önemli bir küresel varlığa sahip olacak.

Geçen yıl gelirlerinin yüzde 74’ünü Avrupa’dan elde eden Iveco, Tata Motors için iyi bir eşleşme olabilir. Hintli üretici binek araç sektöründe Jaguar Land Rover’ı kontrol ediyor, ancak Avrupa ticari araç sektöründe neredeyse hiç varlığı veya üretim ayak izi bulunmuyor.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Tata Motors, Iveco’yu 3,8 milyar euroya satın alacak anlaşmayı açıkladı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

GÜNCEL Tata Motors, Iveco’yu 3,8 milyar euroya satın alacak anlaşmayı açıkladı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir