1. Haberler
  2. Yerel haber
  3. Tehlike Arz Eden Hayvanlara Karşı Yeni Tedbirler Alındı

Tehlike Arz Eden Hayvanlara Karşı Yeni Tedbirler Alındı

featured
0
Paylaş

Malatya Valisi Seddar Yavuz başkanlığında düzenlenen toplantıda, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik alınacak tedbirler, halk sağlığı, çevre düzeni ve kamu güvenliği çerçevesinde değerlendirildi.

5199 SAYILI KANUN KAPSAMINDA GÜNDEM BELİRLENDİ

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Talat Tabur, ilçe kaymakamları, emniyet ve jandarma teşkilatları, belediye başkanları ve ilgili kurum yöneticilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında Vali Seddar Yavuz, “Sokak hayvanlarının kontrolsüz çoğalması nedeniyle vatandaşlarımızla hayvanlar arasında istenmeyen temaslar yaşanmakta. Özellikle çocuk, yaşlı ve engelli bireyler için ciddi risk söz konusu” dedi.

AYDA BİN, YILDA 12 BİN HAYVAN KISIRLAŞTIRILACAK

Vali Yavuz, başta kuduz olmak üzere bulaşıcı hastalıkların halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek, ayda en az bin hayvanın kısırlaştırılması gerektiğini vurguladı. Bu hedef doğrultusunda yılda 12 bin hayvanın kontrol altına alınmasının amaçlandığını ifade etti.

DOĞAL YAŞAM ALANLARI VE BAKIMEVLERİ KURULUYOR

Sahipsiz hayvanların güvenli alanlarda yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla Battalgazi, Yeşilyurt, Darende, Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerinde doğal yaşam alanı ve bakımevi için yer tahsisleri tamamlandı. Bu alanların tel çitlerle çevrilerek hem hayvanların korunması hem de vatandaşların güvenliği hedefleniyor.

KURUMLAR SUNUM YAPTI, KOORDİNASYON ARTIRILIYOR

Toplantının devamında kurum temsilcileri yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Belediye mücavir alanı dışındaki hayvanlara yönelik şikâyetler, kurumlar arası koordinasyon eksiklikleri ve 5199 sayılı kanun çerçevesinde atılacak adımlar ele alındı.

Toplantı, sunumlar ve değerlendirmelerin ardından sona erdi.

HABER MERKEZİ-MALATYA 


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.