1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Ticaret Bakanlığı riskli ürünleri toplatıyor çocuk kıyafetleri ve havuzlar yasaklandı

Ticaret Bakanlığı riskli ürünleri toplatıyor çocuk kıyafetleri ve havuzlar yasaklandı

Ticaret Bakanlığı, sağlık tehlikesi taşıyan "Baby Lona" zıbın ve "Hyntex" şişme havuzu ürünlerinin satışını yasakladı; piyasadan toplatılıyor.

0
Paylaş
Bebek ürünlerinde büyük tehlike! Bakanlık harekete geçti, bu ürünler piyasadan toplatılıyor

Ticaret Bakanlığı tarafından piyasada yer alan ancak sağlık açısından çeşitli tehlikelere yol açma ihtimali olan birçok ürün bakanlığa ait Güvensiz Ürün Bilgi sisteminde ilan edilmeye devam ediliyor.

Tüm hızıyla devam eden denetimler sonucunda her geçen gün uzayan listeye dahil olan çocuk giyim ürünleri dikkat çekiyor.

Bakanlığın Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden 24 Haziran 2025 tarihinde yayımlanan bildirimlerde, biri tekstil biri oyuncak olmak üzere iki farklı ürün için toplatma kararı alındı.

SATIŞI YASAKLANDI, PİYASADAN TOPLATILIYOR!

Söz konusu ürünlerin piyasadan toplatılmasına ve arzının yasaklanması yönünde talimat verilirken ilgili ürünlerin internet satışlarının da durdurulmasına karar verildi.

Yapılan incelemeler sonucunda “Baby Lona” markasına ait kısa kollu kruvaze zıbın ürünün piyasa arz edilmesi yasaklanırken hali hazırda satışı yapılan ürünlerinde toplatılmasına karar verildi.

Ürün, 70BlN002 model/seri numarasıyla piyasada yer aldığı belirtilirken, zıbında bulunan çıtçıtların koparak yaklaşık 63 N kuvvetle küçük parçalar oluşturduğunu ve bu parçaların silindirik yapıda olması nedeniyle yutulma riski taşıdığını belirtti. Bu nedenle ürünün piyasadan toplatılması ve arzının yasaklanması kararlaştırıldı.

Zıbının yanı sıra yapılan denetimler sonucunda “Hyntex” markalı şişme çocuk havuzu hakkında da piyasadan toplatılması ve piyasaya arzının yasaklandığı belirtildi.

Söz konusu şişme havuzların HS-12294 model numarasını taşıdığı ve bu yüzme havuzlarının serbest düşüş yüksekliği 600 mm’nin üzerinde olan aktivite oyuncakları kriterlerini sağlamadığı, devrilme riski barındırdığı ve girişindeki tıpalardan küçük parçalar oluşabildiği belirtildi. Güvensizlik gerekçeleri doğrultusunda bu ürün için de toplatma kararı verild


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.