Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Türkiye’nin 47 ilinde ormanlara giriş yasağı ilan edildi yangın tehlikesi artıyor

Türkiye’nin 47 ilinde ormanlara giriş yasağı ilan edildi yangın tehlikesi artıyor

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, Türkiye'de orman yangını riskini artırdı; 47 ilde ormanlara giriş yasaklandı.

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Türkiye genelinde 47 ilde ormanlara giriş yasağı

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması, Türkiye’nin birçok noktasında orman yangını tehlikesini yeniden gündeme getirdi.

Son günlerde İzmir, Sakarya, Bursa ve Bilecik’te yaşanan yangınlar sonrası, olası bir facianın önüne geçebilmek için yeni bir karar alındı.

Valilerin başkanlığında toplanan Orman Yangınları Mücadele Komisyonlarının kararı gereği, Meteorolojiden alınan hava tahminleri çerçevesinde hava sıcaklıklarının yükseleceği ve rüzgarın kuvvetli olarak etki göstereceği bazı kentlerde tedbirler artırıldı.

47 İLDE ORMANLARA GİRİŞ YASAĞI

Yangına müdahale ekiplerinin koordinasyonu ve görev dağılımı, hava ve kara araçlarının etkin kullanımı, yangın bölgesindeki yerleşim yerlerinin ve insanların tahliyesi ile güvenliği, kamu kurumları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve halkla işbirliği içinde çalışılması gibi esasların belirlendiği komisyon toplantılarında, ormanlara girişlerin yasaklanması da görüşüldü.

Orman yangınları bakımından yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar oluşması öngörüldüğü için Karadeniz’de 11, Marmara’da 10, Ege’de 8, Akdeniz’de 8, Güneydoğu’da 3, Doğu Anadolu’da 2, İç Anadolu’da 5 olmak üzere 47 ilde 1 Mayıs-30 Kasım arasındaki farklı tarihlerde ormanlara giriş yapılmaması karara bağlandı.

DİKKATSİZLİK KAYNAKLI YANGINLAR ENGELLENECEK

Tabiat parkları, mesire ve günübirlik kullanım alanlarında mangal, kamp ateşi, semaver ve ateş yakılması esaslarının da değerlendirildiği komisyonlarca sönmeden atılan sigara izmaritleri ile kamp ateşi ve pikniklerde kullanılan mangallar gibi dikkatsizliklerden kaynaklanan yangınların önlenmesi hedefleniyor.

Türkiye’nin 47 ilinde ormanlara giriş yasağı ilan edildi yangın tehlikesi artıyor
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir