1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Uraloğlu ve Ersoy Antalya’da Kepezüstü ve Sanayi Kavşaklarını açtı

Uraloğlu ve Ersoy Antalya’da Kepezüstü ve Sanayi Kavşaklarını açtı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'da Kepezüstü ve Sanayi Kavşakları'nın açılışını gerçekleştirdi.

featured
0
Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kepezüstü ve Sanayi katlı kavşaklarının resmi açılışını gerçekleştirmek üzere Antalya’ya geldi.

Bakan Uraloğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Antalya’ya yaptıkları ziyaretlerin her zaman ‘proje ve hizmet’ odaklı olduğunu vurguladı.

Uraloğlu, “Bu girişimler sadece ulaşım yatırımları değil, aynı zamanda Antalya’nın turizmine, ticaretine, günlük yaşamına yeni bir soluk getirecek önemli kalkınma adımlarıdır” dedi.

“HER ZAMAN ELİMİZDE BAŞARILARLA GELİYORUZ”

Bakan Uraloğlu, Antalya’ya daha önce teslim edilen büyük ulaştırma projelerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz ziyaretimizde Antalya-Alanya Otoyolu’nun temelini attık ve yat turizminin yeni merkezi olacak Demre Marina’yı hizmete açtık. Antalya’ya sürekli hizmet, başarı ve refah getiriyoruz.”

“Bugün, bu güzel şehrimizde Kepezüstü ve Sanayi katlı kavşaklarının açılışını yapmak üzere buradayız. Buradaki törenimizin ardından Elmalı’ya geçerek Elmalı Şehir Geçişi ve Elmalı-Avlanbeli kesiminin açılışını yapacak ve Avlanbeli-Finike kesiminin çalışmalarına başlayacağız.”

“ANTALYA’NIN POTANSİYELİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Uraloğlu, Antalya’nın sadece turizmde değil, aynı zamanda tarım ve ticarette de öne çıkarak Türkiye için değerli bir değer olduğunu vurgulayarak, “Cumhurbaşkanımızın ‘Yollar medeniyettir’ vizyonundan yola çıkarak, Antalya’nın bu eşsiz potansiyelini daha da ileriye taşımak için yorulmadan çalışıyoruz.” dedi.

Antalya’nın ulaşım ve iletişim altyapısına son 23 yılda 241 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını, bölünmüş yol uzunluğunun 197 kilometreden 761 kilometreye, BSK döşeli yol uzunluğunun ise 123 kilometreden 1.101 kilometreye çıktığını kaydetti.

Uraloğlu, Antalya Batı Çevre Yolu, Phaselis Tüneli, Demirkapı Tüneli ve Antalya Havalimanı’nın kapasite artırımı gibi önemli projelerin tamamlandığını belirterek, Antalya’nın sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da ulaşım ağında önemli bir merkez haline geldiğini söyledi.

“KASIM 2024’TE BAŞLAYAN İNŞAAT TAMAMLANDI”

Bakan Uraloğlu, kent içi trafiği rahatlatmayı hedefleyen 4 önemli kavşağın yapımına 2024 yılı Kasım ayında başlandığını, bugün ise bu projelerden ikisinin tamamlanarak hizmete girdiğini hatırlattı.

Uraloğlu, “Antalya Havalimanı’nı şehrin batı yakasına bağlayan Sanayi, Uncalı, Duraliler ve Kepezüstü kavşaklarında çalışmalara 2024 yılı Kasım ayında başladık. Bugün de Kepezüstü ve Sanayi katlı kavşaklarının açılışını kutluyoruz.” dedi.

“DURAKSIZ, KESİNTİSİZ TRAFİK AKIŞI”

Uraloğlu, Kepezüstü Kavşağı’nın, Burdur-Antalya ve Korkuteli-Antalya karayolları ile Batı Çevre Yolu, Şehir Hastanesi Bağlantı Yolu ve şehir merkezine giden güzergâhın kesiştiği noktada 332 metrelik bir köprü ile inşa edildiğini aktardı. Sanayi Kavşağı’nın ise şehir merkezini Batı Çevre Yolu’na bağlayan 360 metrelik bir güzergâh üzerinde tamamlandığını aktardı.

“Kepezüstü Kavşağı’nda sinyalizasyon sistemini devre dışı bırakarak dur-kalk trafiğini ortadan kaldırdık ve böylece kesintisiz bir akış sağladık. Günlük 95.500 aracın geçtiği bu lokasyonda bekleme süreleri tamamen ortadan kalktı. Benzer şekilde Sanayi Katlı Kavşağı da günlük 58.500 araç geçişiyle özellikle sabah ve akşam yoğun saatlerde trafik yükünü hafifletti.”

“ANTALYA’NIN DOĞAL ORTAMINI DA KORUYACAĞIZ”

Uraloğlu, bu projelerin sadece ulaşıma değil, çevreye de olumlu etki ettiğini belirterek, Kepezüstü ve Sanayi Kavşakları’nın yaklaşık 1 milyar 561 milyon lira zaman tasarrufu, 148 milyon lira akaryakıt tasarrufu sağlayacağını, yıllık toplam 1 milyar 709 milyon lira tasarruf sağlanacağını, 638 ton karbon emisyonunun azaltılacağını tahmin ediyor.

Uraloğlu, “Bu kavşaklar sadece ulaşım projeleri değil; Antalya’nın turizmini, ticaretini ve günlük yaşamını canlandıracak kalkınma girişimleridir. Antalya’nın kalbine giden yolları döşerken, bu güzel şehri sevgi, hizmet ve kararlılıkla geleceğe taşımaya kararlıyız,” diyerek bu projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.