1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Yangında Büyük Zarar Gördü Ama Minaresi Yıllara Meydan Okuyor

Yangında Büyük Zarar Gördü Ama Minaresi Yıllara Meydan Okuyor

featured
0
Paylaş

13. yüzyılda Selçuklular döneminde yapılan ‘Kırık Minare’ 1801 yılındaki büyük yangında yok olan Erkmenhisarı köyünde günümüze kadar ulaştı. 1801 yılı çıkan yangında tamamen yok olan ‘Akmescit’in ayakta kalan minaresi, tarlaların ortasında ilginç görünümü ile dikkat çekiyor.

Selçuklu eseri minarenin yapımında Polybotum Antik Kenti’nden getirilmiş taşların kullanıldığı biliniyor. Günümüzde tarlaların ortasında kalan minare yapısı ile ziyaretçilerin her dönem ilgisini çekmeyi başarıyor.

<!–

Gözden kaçırmayın

–>

Sandıklıspor’un Gençleri Sahada Parladı: U16 Takımı Galibiyetle Döndü
Sandıklıspor’un Gençleri Sahada Parladı: U16 Takımı Galibiyetle Döndü

İçeriği Görüntüle

Erkmen Mahallesi Muhtarı Talip Ergün, minarenin geçmişten kendilerine miras kaldığını ifade ederek, esere olan ilginin ise kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Ergün özellikle fotoğraf meraklılarının hafta sonları ve tatil günlerinde minarenin olduğu bölgeye akın ettiklerini vurguladı.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.