Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Yıllık Enflasyon Yüzde 32.87 Oldu: Enflasyon Canavarı En Çok Nereyi Vurdu?

Yıllık Enflasyon Yüzde 32.87 Oldu: Enflasyon Canavarı En Çok Nereyi Vurdu?

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 Ekim ayına ait Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan rakamlara göre, Ekim ayında enflasyon bir önceki aya göre yüzde 2,55 artış gösterdi. Yıllık enflasyon ise yüzde 32,87 olarak kayıtlara geçti. Ayrıca 12 aylık ortalamalara göre artış oranı yüzde 37,15 oldu.

KONUT VE GIDA FİYATLARI REKOR KIRDI

Yıllık enflasyonun detaylı istatistikleri, vatandaşın temel ihtiyaç gruplarında yaşanan yüksek fiyat artışlarını gözler önüne serdi. Tüketim harcamalarında en yüksek ağırlığa sahip gruplardan olan konut kalemi, yüzde 50,96 artışla (yıllık enflasyona etki: %7,75) zirveye yerleşti ve adeta rekor kırdı.

GIDA VE ALKOLSÜZ İÇECEKLERDE BÜYÜK YÜKSELİŞ

Diğer bir temel harcama grubu olan gıda ve alkolsüz içeceklerde ise yıllık artış oranı yüzde 34,87 olarak gerçekleşti (yıllık enflasyona etki: %8,44). Bu oran, mutfak masraflarındaki ciddi yükü işaret etti. Ulaştırma grubu da yıllık yüzde 27,33 artışla (yıllık enflasyona etki: %4,34) dikkat çeken diğer bir grup oldu.

ARALIK AYINA GÖRE ARTIŞ ORANI YÜZDE 28,63

TÜFE’deki değişim, bir önceki yılın Aralık ayına göre ise yüzde 28,63 düzeyinde gerçekleşti. Açıklanan bu veriler, ekonomik planlamalar ve maaş zamları üzerinde önemli bir belirleyici olacak.

 

Yıllık Enflasyon Yüzde 32.87 Oldu: Enflasyon Canavarı En Çok Nereyi Vurdu?
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir