Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. TEKNOLOJİ
  3. Zuckerberg özel ekip kurarak yapay süper zekaya ulaşmayı hedefliyor

Zuckerberg özel ekip kurarak yapay süper zekaya ulaşmayı hedefliyor

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, yapay süper zeka hedefiyle özel bir ekip kuruyor; AI uzmanlarını bizzat işe alarak Kaliforniya'da ikna etmeye çalışıyor.

featured
5
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in, “yapay süper zekaya” ulaşmak amacıyla özel bir ekip kurduğu ve bu ekibe katılacak uzmanları bizzat işe aldığı söyleniyor. Bloomberg ve New York Times’ın haberlerine göre, Zuckerberg, potansiyel adayları şirketinin diğer üst düzey yöneticileriyle “İşe Alım Partisi” adını verdiği bir WhatsApp grubunda tartışıyor.

Zuckerberg’in, AI araştırmacıları, altyapı mühendisleri ve girişimcilerden oluşan kişisel bir işe alım listesi tuttuğu belirtiliyor. Son bir ay içinde bu kişileri Kaliforniya’daki evinde öğle ve akşam yemeklerine davet ederek ekibine katılmaya ikna etmeye çalıştığı söyleniyor.

Yapay genel zeka (AGI) ve yapay süper zeka arasındaki fark

Günümüzde AI şirketlerinin öncelikli hedefi, yapay genel zeka (AGI) olarak bilinen, bir makinenin insan seviyesinde zekaya sahip olduğu ve insanların yapabileceği her türlü görevi yerine getirebildiği bir noktaya ulaşmak. Yapay süper zeka ise bunun bir adım ötesi. Süper zekaya sahip bir AI sisteminin, insan zekasının çok ötesinde entelektüel yeteneklere sahip olması bekleniyor.

New York Times’a göre Zuckerberg, AI başlangıç şirketi Scale AI’nin kurucusu Alexandr Wang’ı yeni ekibe katılmak üzere çoktan ikna etti. Meta, modellerini eğitmek için diğer AI şirketlerine veri sağlayan Wang’ın şirketine milyarlarca dolar yatırım yapmayı planlıyor. Bu anlaşma ayrıca Scale’in diğer çalışanlarını da Meta’ya taşıyacak, ancak bu çalışanlardan herhangi birinin yeni ekibe katılıp katılmadığı henüz net değil.

Meta ayrıca Google ve OpenAI gibi firmalardan düzinelerce AI uzmanına, ekibe katılmaları için yedi ila dokuz haneli cazip tazminat paketleri teklif etti. New York Times’a göre bazıları bu teklifleri şimdiden kabul etmiş durumda. Zuckerberg, potansiyel işe alım görüşmelerinde, şirketinin kendi AI geliştirmesini finanse edebileceğini ve bunun reklamcılık işine on milyarlarca dolara mal olsa bile sorun olmayacağını belirtti. Bu durum, önce para toplamak zorunda olan rakiplerinin aksine Meta’ya önemli bir avantaj sağlıyor.

Zuckerberg özel ekip kurarak yapay süper zekaya ulaşmayı hedefliyor
5

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir