1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Antep Fıstık Ezmesi Avrupa Birliği'nde coğrafi tescil alan 36'ncı ürün oldu

Antep Fıstık Ezmesi Avrupa Birliği'nde coğrafi tescil alan 36'ncı ürün oldu

Gaziantep’in meşhur Antep Fıstık Ezmesi, Avrupa Birliği tarafından coğrafi tescil aldı; bu, Türkiye'nin 36. tescilli ürünü oldu.

0
Paylaş

 

Fıstık Gibi Müjde! Türk Lezzeti Resmen Tescillendi: Turistlerin Favorisi...

Gaziantep’in meşhur Antep Fıstık Ezmesi Avrupa Birliği (AB) tarafından coğrafi tescil alan 36’ıncı ürün oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

FISTIK GİBİ MÜJDE

Bakan Kacır başlattıkları Uluslararası Coğrafi İşaret seferberliğinin sonuçlarını almaya devam ettiklerini söyleyerek, “Antep Fıstık Ezmesi, Avrupa Birliği’nde tescillenen 36’ıncı coğrafi işaretimiz oldu. Emeği geçen tüm paydaşları kutluyor, bu güzel gelişmenin gastronomi şehri Gaziantep’imiz ve ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyorum. Yerel Kalkınma Hamlesi vizyonumuzla, geleneksel değerlerimizin ulusal ve uluslararası markalaşma sürecini desteklemeyi sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

Bakan Yumaklı ise, Antep Fıstık Ezmesinin Avrupa sofralarında hak ettiği yeri alacağını belirterek, “Fıstık gibi müjde” ifadelerini kullandı.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.