1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Babasının hediyesiyle başladı! Zehrini üretim dünyaya satacak ‘İçine girdikçe bırakmak imkansız hale geliyor’

Babasının hediyesiyle başladı! Zehrini üretim dünyaya satacak ‘İçine girdikçe bırakmak imkansız hale geliyor’

featured
0
Paylaş

Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2025 16:27

Adana’da arıcılık yapan babasının hediye ettiği 12 kovanla üretime başlayan Metanet Çelik, 6 yılda sayısını 200’e çıkardığı kovanlarında yıllık ortalama 1,5 ton çiçek balı üretiyor.

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nü bitiren 42 yaşındaki Çelik, merak saldığı arıcılıkta kendini geliştirmek için babası Muhsin Çelik’ten eğitim aldı. Çelik, 2019’da babasının hediye ettiği 12 kovanla, zengin floraya sahip Yüreğir ilçesi Misis Höyüğü çevresindeki ağaçlık alanda bal üretimine başladı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün verdiği destekle kovan sayısını 6 yılda 200’e çıkaran Çelik, yıllık ortalama 1,5 ton çiçek balı üretimine ulaştı.

Hafta sonlarını arılarıyla ilgilenerek geçiren Çelik, hasat ettiği balı yurt genelindeki müşterilerine kargo yoluyla ulaştırıyor.

Babasının hediyesiyle başladı Zehrini üretip dünyaya satacak İçine girdikçe bırakmak imkansız hale geliyor

“ARICILIĞIN İÇİNE GİRDİKÇE BU İŞİ BIRAKMAK İMKANSIZ HALE GELİYOR”

Haberin Devamı

Metanet Çelik, çocukluğundan itibaren baba mesleğine ilgi duyduğunu söyledi.

Kovid-19 salgını sürecinde arıcılığa adım atmaya karar verdiğini dile getiren Çelik, “Arıcılığa başladığım dönemlerde etrafımdaki birçok kişi ‘Nasıl yapacaksın, tek başınasın?’ gibi şeyler söyledi. Arıcılık fiziksel güç gerektiren bir iş ama bu işi sadece erkekler yapacak diye bir kural yok. Kadınlar da arıcılığı gayet başarılı şekilde yapabilir.” dedi.

Babasının hediyesiyle başladı Zehrini üretip dünyaya satacak İçine girdikçe bırakmak imkansız hale geliyor

Çelik, mesleğe zamanla alıştığını ifade ederek, “Ürüne ilgi ve talep arttıkça, arıcılığın içine girdikçe bu işi bırakmak imkansız hale geliyor. Ürünlerimi mümkün olduğunca yüzde 100 doğal şekilde üretiyorum çünkü arıcılığa başlama sebebim yediğim balı bilmekti. İnsanların da ne yediklerini bilmelerini istiyorum.” diye konuştu.

Babasının hediyesiyle başladı Zehrini üretip dünyaya satacak İçine girdikçe bırakmak imkansız hale geliyor

HEDEF KOVAN SAYISINI 500’E ÇIKARMAK

Kovanlarıyla ilgilenmeyi sevdiğini dile getiren Çelik, arıların mevsime özel bakımlarını yaptığını anlattı.

Çelik, kovan başına ortalama 15 kilogram bal aldığını belirterek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Ballarımı Adana ve diğer illere kargoyla gönderiyorum. Ürünlerimi yurt dışına da ulaştırmayı planlıyorum. En büyük hayalim, arı zehri üretmek. İlerleyen süreçte arı zehri üretip dünyaya pazarlamayı ve kovan sayımı 500’e çıkarmayı hedefliyorum.”


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.