Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Yerel haber
  3. Bakan Fidan: SDG’nin teröre ve ayrılıkçılığa veda etmesi gerekiyor

Bakan Fidan: SDG’nin teröre ve ayrılıkçılığa veda etmesi gerekiyor

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Umman Dışişleri Bakanı Al Busaidi ile bir araya geldi. İki isim, basın toplantısında Suriye, Gazze ve Yemen’deki gelişmelere dair açıklama yaptı.

İsrail’in bölgede böl-parçala-yönet politikası uyguladığını kaydeden Fidan, terör örgütü YPG/PKK’nın ‘taviz vermeden kalalım, menfaatimizi ilerletelim’ anlayışıyla Suriye ve Türkiye‘deki süreçlere zarar verdiğini belirtti.

FİDAN: TÜRKİYE OLARAK TEMENNİMİZ, SURİYE’YE İSTİKRAR GETİRECEK BİR MUTABAKATA VARILMASIDIR

“Gelinen noktada, SDG’nin elindekileri her ne pahasına olursa olsun koruma ısrarı, Suriye’nin huzur ve istikrara kavuşmasının önündeki en büyük engeldir” diyen Bakan Fidan, şunları kaydetti:

“Bölgemizi ilgilendiren kritik meseleleri ele aldık. Bölgemizde çok önemli gelişmeler vuku bulmakta. Gündemimizdeki konuların başında Yemen’deki gelişmeler geliyor. Türkiye, Yemen’de kalıcı bir siyasi çözümün sağlanması gerektiğini yineliyoruz. Umman, Yemen’de barış ve huzurun tesisi için önemli çalışmalar yürütüyor. Türkiye olarak temennimiz, Suriye’ye istikrar getirecek bir mutabakata varılmasıdır. Öte yandan,  Halep’te sivil halka yönelik gerçekleştirilen saldırılar, SDG’nin gerçek niyetiyle ilgili endişeleri ne yazık ki haklı çıkarmış ve barış çabaları konusunda karamsar bir tabloya yol açmıştır. Gelinen noktada, SDG’nin elindekileri her ne pahasına olursa olsun koruma ısrarı, Suriye’nin huzur ve istikrara kavuşmasının önündeki en büyük engeldir. Bu uzlaşmaz tavır, Suriye’nin ve bölgemizin gerçeklerine aykırıdır. SDG’nin teröre ve ayrılıkçılığa artık veda etmesi gerekmektedir. Bölgemizin barışa ve refaha her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır.”

“ULUSAL GÜVENLİĞİMİZ AÇISINDAN SURİYE’DEKİ OLAYLARIN SEYRİ BİZİM İÇİN FEVKALEDE ÖNEMLİDİR”

Bakan Fidan, gerekli bölgesel ve uluslararası ortaklarla koordinasyon ve irtibat halinde olduklarını belirterek, “Değerli arkadaşlar, bölgemizin barışa ve refaha her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır ve Türkiye, bölgede barışın ve istikrarın garantisi olmaya devam edecektir. Bu hedef doğrultusunda sorumlu, ilkeli ve yapıcı bir dış politika izlemeye devam edeceğiz. Diyalogdan, diplomasiden ve adaletten yana tutumuzu sürdüreceğiz. Ulusal güvenliğimiz açısından Suriye’deki olayların seyri bizim için fevkalede önemlidir. Yakından takip ediyoruz. Gerekli bölgesel ve uluslararası ortaklarımızla da bir koordinasyon ve irtibat halindeyiz. Bizim görmek istediğimiz istikrar ve bölgesel barış. Bunun dışında bir hedefimiz yok. Fakat İsrail’in bölgedeki yayılmacılığı, bu vizyonun tersine bir tablo ortaya çıkartmakta. Özellikle bölünmeden, kaostan ve zayıflıktan beslenen bir güvenlik stratejisi sahibiler. Bunun değişmesi lazım” dedi.

Bakan Fidan: SDG’nin teröre ve ayrılıkçılığa veda etmesi gerekiyor
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir