İzmir’de, barajda su seviyesinin azalmasıyla birlikte eski İzmir-Çeşme kara yolu gün yüzüne çıktı. İZSU verilerine göre, 1 Ağustos 2024 itibarıyla barajın doluluk oranı yüzde 22,39 iken bu yılın aynı döneminde yalnızca yüzde 3,13 olarak kaydedildi.
Haberin Devamı
İzmir’in Çeşme ilçesindeki Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı’nda, kuraklık sebebiyle su seviyesinin düşmesiyle eski İzmir-Çeşme kara yolu belirgin hale geldi.
Bölgede yaşanan az yağışlar ve yaz aylarında artan su tüketimi, Çeşme’nin su ihtiyacını karşılayan başlıca kaynaklardan biri olan Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı’ndaki su seviyesinin büyük ölçüde düşmesine yol açtı.
Barajda su seviyesinin azalmasıyla, baraj inşa edilmeden önce kullanılan eski İzmir-Çeşme kara yolu, suların çekildiği alanda yeniden görünür hale geldi. Bu yol, yürüyerek geçişi mümkün kılıyor ve dronla çekim yapıldı.
İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) kaynaklarına göre, 1 Ağustos 2024’te baraj doluluk oranı yüzde 22,39 iken, bu sene aynı tarih itibarıyla yüzde 3,13 olarak rapor edilmiştir.
Açıklama
İZSU tarafından yapılan açıklamada, Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı’ndaki doluluk oranının yüzde 5’in altına düşmesi nedeniyle, ilçede 25 Temmuz’dan itibaren her gün 23.00-06.00 saatlerinde zorunlu su kesintisi uygulanacağı belirtilmiştir.
Açıklamada, su kaynaklarındaki azalma dolayısıyla 7 saat süren kesintinin, 31 Temmuz’dan itibaren 10 saate çıkarıldığı bildirildi.
İlçede ara sıra meydana gelen su kesintileri nedeniyle evsel su depolarına olan talep artış gösterdi.
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.




