Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

Bir kilo peynir için 8 kilo süt kullanılıyor! Yöresel lezzet ilgi görüyor

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bir kilo peynir için 8 kilo süt kullanılıyor! Yöresel lezzet ilgi görüyor Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

Gaziantep’te düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali’nde bu yılın tema ürünü olarak belirlenen Antep peyniri, keçi sütünden elde edilmesi ve üretim yöntemiyle dikkat çekiyor.

Araban Ziraat Odası ve Sarımsak Üretici Birliği Başkanı Hasan Altun, ilçenin kırsal kesimlerinde doğal bitki örtüsüyle beslenen keçilerin sütünden yapılan peynirin, tadı ve aroması nedeniyle yoğun talep gördüğünü belirtti. Altun, ürünün Gaziantep’teki toptan peynir satıcıları tarafından diğer peynir çeşitlerine kıyasla daha yüksek fiyatlarla satışa sunulduğunu ifade etti.

Bir kilo peynir için 7-8 kilo süt gerekiyor

<!–

Gözden kaçırmayın

–>

Belediye Meclis Toplantısında Kavga! O Anlar Kamerada
Belediye Meclis Toplantısında Kavga! O Anlar Kamerada

İçeriği Görüntüle

Saf keçi sütünden üretilen Araban peyniri, kar beyazı rengiyle de öne çıkıyor. Geleneksel üretimde, sütle beslenen ve henüz ot yememiş oğlakların şirdeninden elde edilen doğal maya kullanılıyor. Peynirin uzun süre muhafaza edilmesi için ise kaya tuzuyla salamura işlemi uygulanıyor.

Bir Kilo Peynir Için 8 Kilo Süt Kullanılıyor! Yöresel Lezzet Ilgi Görüyor

Araban’daki köy kadınlarının geleneksel yöntemlerle hazırladığı peynirin üretiminde süt, maya ve tuz kullanılıyor. Bir kilogram peynir elde etmek için 7-8 kilogram keçi sütü gerekiyor. Üreticiler, geleneksel yöntemlerin ürünün kendine özgü lezzetinin korunmasında önemli rol oynadığını belirtiyor.

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi

Araban keçi peyniri, bölgede özellikle kahvaltı sofralarında tüketiliyor. Sıcak tırnaklı pide, domates, biber ve taze naneyle birlikte servis edilen yöresel lezzet, kavun ve karpuzun yanında da tercih ediliyor. Peynir, börek yapımında da kullanılıyor.

Mozzarelladan daha kaliteli olduğunu savundu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de festival kapsamında yaptığı açıklamada, keçi sütünden üretilen Antep peynirinin kalitesine dikkat çekti. İtalya’da peynir üretimine duyulan güveni örnek gösteren Şahin, kendi peynirlerinin pazarlamasını arzu ettiği noktaya taşıyamadığını belirterek, keçi sütünden yapılan peynirin mozzarelladan daha kaliteli olduğunu düşündüğünü söyledi.

Araban keçi peyniri, geleneksel üretim yöntemi, kendine özgü aroması ve doğal beslenmeyle elde edilen keçi sütü sayesinde yöresel gastronomi değerleri arasında yerini koruyor.

Kaynak: İHA


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Bir kilo peynir için 8 kilo süt kullanılıyor! Yöresel lezzet ilgi görüyor
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Yerel haber Bir kilo peynir için 8 kilo süt kullanılıyor! Yöresel lezzet ilgi görüyor

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir